Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans wil snel resultaten grensoverschrijdende samenwerking

06 jul 2009 | Staatssecretaris Timmermans wil de problemen die mensen ondervinden wanneer zij in grensgebieden werken en wonen helpen oplossen. In zijn keynote-speech tijdens de conferentie van de Raad van Europa in Maastricht op maandag 6 juli onderstreepte hij het belang van grensoverschrijdende samenwerking.

Timmermans (Europese Zaken) was verheugd dat er tijdens de conferentie over concrete zaken werd gesproken: "Mensen uit vele lidstaten van de Raad van Europa wisselen hier praktische ervaringen met grensoverschrijdende samenwerking uit. Je kunt altijd wat leren van elkaar. De situatie is vaak totaal anders, maar de problemen zijn vergelijkbaar."

Wat grensoverschrijdende samenwerking in de Nederlandse grensregio's betreft zijn de problemen nu wel in beeld en is het tijd voor actie. "Er moet nu echt vooruitgang worden geboekt en daarom heb ik samen met minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken onlangs de 'grensmakelaar' aangesteld. Die moet binnen een jaar met oplossingen komen die gewoon werken", aldus staatssecretaris Timmermans.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Loket Europese Samenwerking