Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

IJsselmondepenning en Erasmusspeld voor directeur Prinses Margrietschool

De heer A.J. van Schaik is flink in het zonnetje gezet!

De heer A.J. van Schaik, directeur Prinses Margrietschool is tijdens zijn afscheidsreceptie op 25 juni flink in het zonnetje gezet! Voor zijn jarenlange inzet voor de samenleving kreeg hij van dagelijks bestuurder Bram van Hemmen namens de deelgemeente de IJsselmondepenning en namens de gemeente de Erasmusspeld.

De heer Van Schaik gaat aan het eind van dit schooljaar met pensioen. Hij heeft zich ruim 42 jaar volledig ingezet voor het onderwijs. Als leerkracht is hij 12 jaar lang werkzaam geweest op de Prins Willem Alexanderschool te IJsselmonde. In die tijd was hij ook als diaken werkzaam in de gereformeerde Zomerlandkerk in IJsselmonde. Na zijn benoeming als directeur van de Prinses Margrietschool, heeft hij zich meer bezig gehouden met het vervoer van bejaarden en andere hand en spandiensten voor de kerk.

In 1979 is hij aangesteld als directeur van de Protestants Christelijke Basisschool Prinses Margrietschool. Vanaf dat moment heeft hij weinig vrije tijd gehad. Hij leeft voor zijn school. Naast zijn directietaken staat hij nog altijd voor de klas. En vernieuwingen in het onderwijs worden zorgvuldig afgewogen en het goede wordt toegepast. Normen en waarden staan hoog in zijn vaandel.

IJsselmondepenning
De IJsselmondepenning is een zilveren replica van de burgemeesterspenning van de voormalige gemeente IJsselmonde. De penning reiken we slechts dan uit als iemand zich gedurende een lange periode verdienstelijk heeft gemaakt voor de IJsselmondse samenleving. Tussen 1988 en 2008 (20 jaar) is de IJsselmondepenning 19 keer uitgereikt.