Dienstenbond CNV

Nieuws

6 juli 2009

V&D moet zich gewoonweg schamen

`Clownesk', zo typeert Fedde Monsma, bestuurder van CNV Dienstenbond de actie van V&D, die momenteel iedere werknemer op individueel niveau vraagt loon in te leveren. En verder schampert hij: "De circusweken bij V&D zijn nu echt begonnen!". Na deze eerste, cynische reactie stelt Monsma onomwonden vast: "Hier is sprake van onfatsoenlijk werkgeverschap. Dit doe je niet. V&D moet zich gewoonweg schamen'".

Vandaag maakte V&D bekend na weken getouwtrek de cao intact te laten. Maar daarmee is de kous voor V&D niet af. De warenhuisketen gooit het even zo vrolijk nu weer over een andere boeg. Iedere werknemer wordt individueel gevraagd van de beloofde loonsverhoging af te zien. Fedde Monsma: "Afspraken over de beloning maakt je met cao-partijen en niet met individuele werknemers. Veel van hen zullen zich onder druk gezet voelen. Want hoe gaat de werkgever om met een `nee' van zijn werknemer? Deze vragen mogen op deze manier nooit door de hoofden van werknemers spoken".

CNV Dienstenbond adviseert dan ook zijn leden en andere werknemers niet op de vraag van V&D in te gaan. Dat zou een beloning zijn voor slecht personeelsbeleid. Bovendien worden de problemen waarmee V&D worstelt met individuele bijdragen van werknemers niet opgelost. De rekening hoort volgens CNV Dienstenbond op het bordje van KKR, de eigenaar van Maxeda. Alleen zij kunnen als verantwoordelijk eigenaar en investeerder V&D door deze moeilijker tijden heen loodsen.

Lees ook de nieuwsbrief die aan onze leden is verstuurd: De circusweken bij V&D zijn nu echt begonnen!