Gemeente Purmerend

Nieuwe borden in het Purmerbos

06 juli 2009

De vertrouwde groen/blauwe borden die de bezoekers de weg wijzen en informeren worden vervangen in het Purmerbos. De nieuwe borden hebben een andere kleur (bruin/oranje) en geven duidelijk aan wat de spelregels zijn. Door het gebruik van pictogrammen is het voor de bezoekers in één oogopslag helder wat wel en niet mag in het Purmerbos.

Jaarlijks trekt het Purmerbos veel bezoekers die er graag komen recreëren. In het Purmerbos zijn op enkele plekken de borden verdwenen waardoor het voor bezoekers niet overal duidelijk waar welke regels gelden. Met de introductie van de nieuwe borden heeft Staatsbosbeheer de spelregels nogmaals onder de loep genomen zodat iedereen op een prettige manier in het Purmerbos kan recreëren.

nieuwe borden in het Purmerbos

Het vervangen van de oude borden is een omvangrijke klus. Medewerkers van Staatsbosbeheer zijn de komende weken druk bezig om alle nieuwe borden te plaatsen en de oude borden weg te halen.

Als de borden geplaatst zijn komt er ook meer toezicht. Boswachters en beheerders gaan er beter op toezien dat de regels worden nageleefd en geven informatie over het hoe en waarom. Pas als iedereen wat beter aan de regels gewend is wordt er strikter gehandhaafd.

Natuur bij de stad is belangrijk. Staatsbosbeheer werkt daarom samen met gemeente Purmerend in het Purmerbos hard aan de kwaliteit, bereikbaarheid en behoud van deze groene long. Zo houden we het leefbaar voor iedereen. En men kan op fiets- en loopafstand lekker ontspannen in de eigen omgeving. Nu en in de toekomst.

bron: Staatsbosbeheer