Rabobank Pensioenfonds kiest weer voor Syntrus Achmea

06/07/2009 17:13

Syntrus Achmea

DE MEERN, 7 juli 2009 - De Stichting Rabobank Pensioenfonds verlengt het contract met Syntrus Achmea voor onbepaalde tijd. De verlenging behelst het beheer van de pensioenregeling én het fiduciair vermogensbeheer. Hans Snijders, directievoorzitter Syntrus Achmea is erg verheugd over de keuze van het Rabobank Pensioenfonds:"Wij hebben het Rabobank Pensioenfonds overtuigd van onze klantgerichte aanpak en de geboden ruimte voor maatwerk."

Jos Dirks, algemeen directeur van het Rabobank Pensioenfonds merkt op: "Wij hebben vertrouwen in de kwaliteit van Syntrus Achmea als uitvoerder van onze pensioenregeling en als fiduciair beheerder van ons vermogen."

Hans Snijders beschouwt de verlenging met de Stichting Rabobank Pensioenfonds als een bewijs dat Syntrus Achmea in de eredivisie speelt: "Nadat onlangs de bedrijfstakpensioenfondsen Detailhandel en Architecten hun contracten verlengden, kiest nu ook het Rabobank Pensioenfonds voor ons. Het pensioenfonds is een kritische klant maar we konden het bestuur overtuigen. Door te investeren in kwaliteit en maatwerk met een dedicated team dat het fonds ondersteunt op alle relevante terreinen. Verder investeren we fors in automatisering."

Otto Veldt , directeur Syntrus Achmea Vermogensbeheer, kijkt uit naar verdere samenwerking met het Rabobank Pensioenfonds. "Het fonds heeft het met een innovatieve strategie heel goed gedaan in de afgelopen tijd en een uitzonderlijk hoge dekkingsgraad behouden. Wij zijn daarbij nauw betrokken geweest. Fantastisch dat we onze succesvolle samenwerking met het Rabobank Pensioenfonds kunnen voortzetten. Ik ben er trots op dat Syntrus Achmea Vermogensbeheer het fiduciair vermogensbeheer van deze belangrijke klant uitvoert."

Bij de Stichting Rabobank Pensioenfonds zijn 46.430 actieve deelnemers, 36.830 gewezen deelnemers en 10.245 gepensioneerden aangesloten. Het totaal belegd vermogen is 11 miljard euro.