Gemeente Nieuwegein


* persberichten >

* wijkschouw vreeswijk

Wijkschouw Vreeswijk

maandag, 6 juli 2009

Pareltje ligt er grotendeels verzorgd bij

Een groep van circa vijf bewoners, medewerkers van de gemeentelijke afdeling Beheer, de wijkmanager en wethouder Johan van Everdingen deden woensdagavond 24 juni mee aan de wijkschouw in Vreeswijk.

Route

De wijkschouw startte bij Fort Vreeswijk en slingerde vervolgens door het centrum van Vreeswijk richting de Lek via de Voorhavendijk richting de Prinses Beatrixsluis om vervolgens weer af te buigen van de dijk en via de Prinssenweg en de nieuwbouw rondom de passantenhaven weer terug te keren naar de kern van Vreeswijk.

Verbeteringen

De bewoners lieten een aantal punten zien die volgens hen om verbetering vragen. Zo is er bij de kazemat aan de Voorhavendijk een zitplek met twee stenen banken en een tafel, die zijn beschadigd. Een bank is door de helft, het andere deel ligt er voor. De medewerkers van de gemeente gaan deze plek weer aantrekkelijk te maken, werd ter plekke afgesproken. Want iedereen was het er over eens: het is een mooie plek in een natuurlijke omgeving met een grandioos uitzicht over de rivier de Lek. Een ander punt vormde de wortelopdruk in de Doctor B.J. Buurmanstraat. Een aantal oude platanen veroorzaakt er wortelopdruk zodat de stoeptegels er rondom los komen te liggen. Sommige tegels liggen schots en scheef. Het probleem is niet echt te verhelpen, vertelde de gemeentelijke expert. Het is een kwestie van ´pappen en nathouden´ want de wortels komen altijd weer omhoog. In een zijstraat van de Doctor B.J. Buurmanstraat is het probleem wel verholpen door een extra laag aarde te storten zodat de wortels voldoende ruimte krijgen en niet omhoog kruipen.

Pareltje

Vreeswijk is een van de pareltjes in Nieuwegein, concludeerde de wethouder. De bewoners waren het daar roerend mee eens en benadrukten dat de gemeente daarom extra zorg moeten hebben voor het onderhoud in Vreeswijk. Een gezamenlijke zorg, zei de wethouder. ,,Want de bewoners zijn ook verantwoordelijk voor hun eigen omgeving.'' Hij gaf de bewoners van Vreeswijk een compliment omdat de tuinen en het groen er grotendeels goed verzorgd bij liggen.

Meer informatie of meldingen?

Bekijk de foto's van de wijkschouw op de website van de wijk Vreeswijk. Bewoners die signaleren dat er iets kapot is of dat het onderhoud niet voldoet aan het gestelde eisen kunnen bellen met de (gratis) servicelijn (0800 - 0230258).