Ingezonden persbericht

Heineken portal maakt uitgaan nóg leuker

HEINEKEN.NL BIEDT UITGAANSPUBLIEK, MUZIEK- EN SPORTLIEFHEBBERS UNIEKE PRIVILEGES

Zoeterwoude, 6 juli 2009 ­ Back stage bij je favoriete rockband, een zitplaats vlak achter de dug out van Bert van Marwijk of je naam op de gastenlijst van een exclusieve club en entree door de VIP-ingang. Dit en meer wordt vanaf vandaag mogelijk met Heineken.nl. Deze site maakt uitgaan nóg leuker voor het Nederlandse uitgaanspubliek, voor muziek- én sportliefhebbers. Heineken.nl biedt niet alleen informatie in de vorm van een uitgebreide muziek- en sportagenda, maar via de site regel en koop je ook diverse extra's, van muziekdownloads tot en met tickets voor uitverkochte concerten. Bezoekers aan Heineken.nl betalen voor deze bijzondere aanbiedingen met Heineken 'e'-tjes, hét spaarsysteem op Heineken.nl.

De bierbrouwer ziet Heineken.nl als een logisch initiatief dat past bij het merk. Herwin van den Berg, Marketing Directeur van Heineken Nederland: "We willen consumenten altijd het allerbeste aanbod doen. Niet alleen met ons bier, maar ook met onze services. Heineken wordt nu al spontaan geassocieerd met 'uitgaan'. Als mensen buitenshuis iets leuks gaan doen, is Heineken daar vrijwel altijd bij aanwezig, doordat mensen vaak een glas Heineken drinken. Op die momenten willen we van nóg meer betekenis zijn. Met Heineken.nl lanceren we een breed aanbod van diensten en producten die te maken hebben met uitgaan, muziek en sport. Zo bevestigen wij onze rol en maken we die waar naar onze klanten."

Heineken e-spaarprogramma & credit card

Meedoen aan het e-spaarprogramma op het nieuwe Heineken.nl is gemakkelijk. Al door je in te schrijven op Heineken.nl sparen bezoekers hun eerste 'e'-tjes, die al snel toegang bieden tot mooie e-aanbiedingen zoals bijvoorbeeld als eerste de nieuwste CD van je favoriete artiest bestellen of toegang krijgen tot een meet & greet met een topartiest. Sparen gaat echter sneller bij aanschaf van de Heineken E-Card, een volwaardige VISA credit card, tailor made gemaakt en speciaal ontworpen voor Heineken. Deze VISA card functioneert als een reguliere credit card waarmee ook niet Heineken- artikelen kunnen worden aangeschaft. Ook dan worden e-tjes gespaard. Wanneer de credit card wordt gebruikt voor bestedingen bij aangesloten partners gaat sparen extra snel.

De Heineken E-Card is uitgerust met een RFID-chip. Daarmee krijg je bijvoorbeeld elektronisch toegang tot bijzondere feesten of concerten via de VIP-ingang. Ook kun je gebruikmaken van speciale aanbiedingen, zoals entree tot clubs waarbij je niet in de rij hoeft te staan of voorrang krijgt bij de garderobe.

Kroegzoeker

Naast de e-aanbiedingen en een uitgebreide muziek- en sportagenda bevat Heineken.nl ook een Kroegzoeker. Hiermee traceer je de 2.000 grootste Heineken-kroegen in Nederland, met omschrijving, adres- en routegegevens.

Ook is er een webshop waar allerlei cadeaus in de vorm van Heineken gadgets zoals kleding, glazen, tassen en horloges zijn te vinden. Tevens biedt Heineken.nl een ticketshop - in samenwerking met Ticket Online - waar bezoekers on line kaartjes kunnen bestellen voor de (muziek)events. In de download shop zijn meer dan 2.500 cd's en 650 dvd's verkrijgbaar en ruim 500 downloads beschikbaar.

Gerenommeerde partners

Heineken.nl is opgezet in nauwe samenwerking met gerenommeerde partners, zoals Universal Music en International Card Services (ICS). Universal Music is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de muzikale content van Heineken.nl. Universal Music is in Nederland onder andere verantwoordelijk voor de releases van internationale topartiesten als Keane, U2, 50 Cent, Juanes, Jack Johnson, Andrea Bocelli, maar ook voor Nederlandse toppers als Marco Borsato, The Sheer, Ilse de Lange en André Rieu.

ICS is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de Heineken E-Card. Met deze kaart kunnen houders niet alleen betalen, maar ook 'e'-tjes sparen; hét betaal- en spaarmiddel op Heineken.nl. Met elke aankoop met de Heineken E-Card spaart de kaarthouder 'e'-tjes die recht geven op diverse aanbiedingen.

"Met Heineken.nl streven we niet zozeer naar meer bierverkoop. We willen primair dat onze klanten zich nog nauwer met het merk verbonden voelen door middel van tastbare voordelen, voorrang en voorrechten en zo een avondje uit nóg leuker maken", aldus Herwin van den Berg.