Dick Freebird zet beste seizoensprestatie neer
in BRL-V6 tijdens Midzomerraces van Assen

Rosmalen, 6 juli 2009 - Coureur Dick Freebird heeft afgelopen weekend tijdens de Formido Midzomerraces op het TT-circuit in Assen zijn beste seizoensprestatie neergezet. Na een 9de plaats in de eerste heat van de Benelux Racing League, racete de rappe man uit Rosmalen in de tweede manche naar een knappe 6de stek.

Dick Freebird zet tijdens het racejaar 2009 een mooie stijgende prestatiecurve neer. Startte de 23-jarige rijder met een 13de en 8ste positie op Zolder en twee 7de plaatsen tijdens de Masters of F3 op Zandvoort, dit keer steeg Freebird in Assen tijdens de laatste race naar een 6de klassering. ,,Ik wil dit seizoen graag continu tussen de plaatsen 5 en 10 zitten. En het liefst natuurlijk dichter bij de 5. Dat lukt steeds beter'', aldus Freebird, die na de Midzomerraces op een 8ste rang in het tussenklassement te vinden is.

Kwalificatie
Tijdens de vrije trainingen op zaterdag 4 juli was het voor Dick Freebird zaak om een zo goed mogelijke set-up voor zijn fraaie gele BRL-V6 bolide te vinden. ,,Tijdens zo'n sessie gaat het niet om het neerzetten van snelle tijden, maar probeer je de auto klaar te krijgen voor de kwalificatie en de twee races'', legt Dick Freebird uit. ,,Dat lukte goed, waardoor we de officiële tijdtraining met vertrouwen in gingen. Ik had er ook aardig de snelheid in, maar na drie rondjes begon mijn auto wat te glijden en besloot ik naar de pitstraat te komen. Na een check van de wagen ging ik weer het TT-circuit op, maar had ik de pech in langzaam verkeer terecht te komen. Bovendien verremde ik me nog een keer in mijn laatste snelle ronde. Dat was jammer. Nu noteerde ik uiteindelijk de 11de kwalificatietijd, terwijl er zeker een 7de à 8ste positie in had gezeten.''

Overnieuw beginnen
De start van de race behoort altijd tot de spannendste momenten in de autosport. Dat merkte Dick Freebird weer eens tijdens de openingsmanche in Assen. ,,Ik kwam prima weg en had al snel een concurrent te pakken. Maar bij het aanremmen van de eerste bocht, remden twee coureurs wel erg vroeg. Het gevolg was dat ik moest uitwijken en naar buiten schoof, even buiten de baan kwam en ik de nodige plekken verloor. Ik moest eigenlijk overnieuw beginnen en dat is zo jammer vlak na de start. Niettemin ben ik er vol voor gegaan en heb ik in het vervolg de nodige jongens te pakken genomen. Met de 9de plaats mag ik uiteindelijk best tevreden zijn.''

Profiteren
Waar Dick Freebird in de openingsheat pech had bij de start, profiteerde hij nu van iets te optimistische inhaalpogingen van enkele collega's. Regerend kampioen Donald Molenaar vergaloppeerde zich en nam daardoor Sandor van Es en Marc Goossens mee de baan af. Ook Dennis Retera schoot van de piste. ,,Daardoor lag ik na de eerste bocht al 5de. Dat was natuurlijk een prettige situatie'', zag de Brabander.

Blij
,,In het vervolg kwamen de snelle rijders Jacky van der Ende en Phil Bastiaans me voorbij'', vervolgt Dick Freebird. ,,Jammer dat Phil mij op een gegeven moment aantikte, waardoor ik even van de baan schoof. Dat kostte me een paar plekken. Phil kreeg voor zijn actie een drive through penalty, die later werd omgezet in een straf van dertig seconden. Daardoor ging ik hem in de eindklassering nog voorbij en kwam ik tot een mooie 6de plaats. Daar ben ik zeker blij mee.''

Erg te spreken
De rijder van het Raceway Venray-team was eens te meer te spreken over zijn weekendje Assen, omdat hij echt heeft laten zien er goed bij te zitten. ,,En dat ik continu tussen plek 5 en 10 kan racen en eindigen. Dat is de doelstelling dit seizoen.''

Volgende wedstrijd
Het volgende raceweekend in de BRL-V6 is ook op Assen. Op 8 en 9 augustus staan de vaak door tienduizenden toeschouwers bezochte Rizla Racing Days op het programma. ,,Ik kijk nu al uit naar dat weekeinde'', besluit Dick Freebird. ,,We hebben hier tijdens de Formido Midzomerraces een prima set-up voor de auto gevonden. Daarmee kunnen we zeker ons voordeel toen tijdens de komende wedstrijden op het TT-circuit. Op naar de Rizla Racing Days!''

Uitslagen BRL-V6, Formido Midzomerraces, 4 en 5 juli op TT-circuit Assen:
Race 1:

1. Donny Crevels 12 ronden

2. Donald Molenaar op 0.991 seconde

3. Marc Goossens op 15.567

9. Dick Freebird op 29,696

Race 2:

1. Donny Crevels 12 ronden

2. Jacky van der Ende op 11.739 seconden

3. Wim van Genderen op 13.518

6. Dick Freebird op 19.598

Stand na 6 van in totaal 14 races:
1. Donald Molenaar 99 punten
2. Donny Crevels 96
3. Marc Goossens 66
8. Dick Freebird 46

Voor de redactie: Meer informatie wordt u graag verstrekt door Dick Freebird: 06-12998367.

---- --
---

---