Persbericht t.a.v. de sportredactie

Tim van Gog grijpt net naast podium

Assen, 5 juli 2009. Autocoureur Tim van Gog (Haarlem) heeft een moeilijk raceweekeinde op TT Circuit Assen achter de rug. "Het was niet echt een geslaagd weekend", keek hij op zijn races in de Dunlop SportMaxx Clio Cup terug. Zijn beste prestatie was een vierde plaats in de Olympia Cup, het klassement voor minder ervaren deelnemers.

Vorig seizoen boekte Tim grote successen op TT Circuit Assen. "Destijds won ik alle twee de races van de Formido Swift Cup, de klasse waarin ik toen reed", blikte hij terug. Vervolgens groeide hij door naar de Dunlop SportMaxx Clio Cup.
Tijdens de kwalificatietraining moest Tim genoegen nemen met de zestiende tijd. "Op vrijdag, tijdens de vrije trainingen, ging het supergoed", vertelde hij. "Ik reed toen de achtste tijd en daar was ik heel blij mee. Maar tijdens de tijdtraining zette ik mijzelf teveel onder druk, met een tegenvallend resultaat als gevolg."
Tot overmaat van ramp vloog Tim tijdens de kwalificatiesessie hard van de baan in Ramshoek, een ultrasnelle bocht op het circuit. De teleurgestelde rijder: "De auto was fors beschadigd, maar het ontbrak ons aan tijd om de schade helemaal goed te repareren. 's Middags stond immers al de eerste race op het programma."
Met een provisorisch herstelde Clio eindigde Tim in de eerste race toch nog als dertiende. In de Olympia Cup, voor minder ervaren deelnemers, stelde hij bovendien een mooie vierde plek veilig.

In de tweede race, op zondag, verscheen Van Gog met een op-en-top herstelde Clio aan de start. "De auto is weer top", complimenteerde hij zijn team M-Racing. In de hitte van de strijd kwam Tim in de beginfase met Björn Cornelissen in contact. "Ik heb een inschattingsfout gemaakt, denk ik. Ik baal ervan en ik heb er veel spijt van", aldus Tim, die werd bestraft met een 'drive through penalty' (langzaam door de pitstraat rijden). "Vervolgens was ik kansloos", concludeerde hij. Hij kwam als zestiende algemeen (zesde in de Olympia Cup) over de finish.

"Ik had er meer van verwacht", blikte Tim op zijn raceweekend terug. "Voorafgaande aan het seizoen had ik gehoopt dat ik nu, bijna halverwege het seizoen, in de top 10 zou rijden. Dat is mijn streven voor de volgende races, 1 en 2 augustus op Circuit Park Zandvoort,"

Uitslag: Race 1: 1. Robert van den Berg, 12 ronden in 26:24.752. 13. (vierde in de Olympia Cup) Tim van Gog, op 24.430 sec.
Race 2: 1. Melvin de Groot, 12 ronden in 24:10.898; 16. (zesde in de Olympia Cup) Tim van Gog, op 45.669 sec.
Stand Olympia Cup na 6 races: 1.René Steenmetz 44; 6. Tim van Gog 11.

---
Voor de redactie: voor nadere informatie: Ron van Gog, tel. 0624 2423 10.

---- --
---