IVN Nederland
Diggers and Dreamers

De moderne maatschappij... Van dromen lijkt er vaak geen sprake, van lekker graven evenmin. Kredietcrisis, belasting verhoging en schaalvergroting slaan je om de oren. Het is grootschalig, internationaal en beursgenoteerd.

Dankzij deze globalisering kunnen wij in de winkel om de hoek boodschappen doen van over de hele wereld: witte rijst uit China, lekkere vis uit de Atlantische oceaan,
glanzende appels uit Zuid-Afrika en bananen uit Brazilië. Je kijkt niet meer op wanneer er in het labeltje van je nieuwe jeansbroek "made in Bangladesh" staat en wanneer je laptop leeg is, laad je hem gewoon op met energie uit Siberische aardolie. Lekker makkelijk, en niet verkeerd.

Maar is het naast lekker makkelijk ook nog nadelig? Zijn we niet tè afhankelijk van productie aan de andere kant van de aarde? Zou het geen uitdaging zijn om zelf duurzaam in onze behoeftes te voorzien: energie opwekken, voedsel verbouwen, kleding ontwerpen en gebruiksvoorwerpen maken?

Diggers and Dreamers Het kan! Op de internationale woonwerkgemeenschap "de Vlierhof", gaan we een week lang de uitdaging aan om zelfvoorzienend te zijn! We gaan de gekste, of juist normaalste, producten proberen zelf te maken: brood, boter, jam voor het ontbijt, zeep en massageolie, papier om op te schrijven... Overdag werken we mee op de boerderij om 's avonds de lekkerste maaltijden te kunnen eten. Ervaar hoe het is om de dingen die altijd voor je klaar liggen in de winkel zelf te kunnen maken!

Ben jij een digger of een dreamer? Graaf jij kuilen voor een ander of verblijf je met je hoofd in de wolken? Op de Vlierhof brengen we ze samen, en zetten we onze ideeën om in de praktijk. Dus pak je schep en je dromen, en geef je op voor "Diggers and Dreamers"!

Locatie: de Vlierhof (20km van Nijmegen, vlak over de grens in Duitsland)
Leeftijd: 16 t/m 28 jaar
Datum: 6 juli t/m 12 juli 2009
Prijs: 90 euro (ledenprijs 80 euro)
Extra: neem je fiets mee om naar de kampplek te komen

6 juli 2009 t/m 12 juli 2009
Plaats: de Vlierhof (20 km van Nijmegen)
Kosten: 90 euro
Georganiseerd door: Woeste Land