Ingezonden persbericht


Tanja Jess & Rick Engelkes geven elkaar het JA-woord

Comedy Central presenteerT de nieuwe dagelijkse zomersoap: DOL
Amsterdam, 5 juni 2009
Waar GTST stopt gaat DOL verder. Comedy Central start vanaf maandag 6 juli met de nieuwe dagelijkse soap DOL. En DOL staat BOL van de BN-ers. Zo zullen Rick Engelkes, Tanja Jess, Teun Kuilboer en Sebastiaan Labrie onder andere deel uitmaken van de sterrencast van DOL. In DOL draait het, net zoals die ene grote Amerikaanse soap, om een rijke, verwende en ongelukkige familie. Echter, iedereen in huize DOL is tegen plastische chirurgie! Deze door Willem Zijlstra geproduceerde satirische soap rondom John DOL (Rick Engelkes) en Latoya (Tanja Jess) zal elke werkdag om 20.00 uur worden uitgezonden en duurt slechts 5 minuten. DOL: de fast soap die je niet mag missen!

Voor veel soapliefhebbers is de zomer een tijd van afzien. Gelukkig biedt Comedy Central met DOL een pleister op de zepige wonden. Een dagelijkse soap van 5 minuten, waardoor je geen zonnestraal hoeft te missen. DOL is gecreëerd door Dennis Overeem en Willem Zijlstra in opdracht van DOL productions bv.

Zijlstra produceert daarnaast onder ander S1ngle en De Co-assistent voor NET 5. Voorheen was hij producent bij Endemol en was onder andere verantwoordelijk voor Baantjer, GTST, Gooische Vrouwen, Onder Weg Naar Morgen en Evelien. Toch blijft een soap een vak apart. Zijlstra: "Uit ervaring weet ik dat soap een heel lastig genre is. DOL bevat echter alle ingrediënten voor succes. We zijn blij dat Comedy Central het aandurft na jaren weer eens een nieuwe soap op tv te brengen".

De hoofdrollen zijn weggelegd voor soapveteranen Rick Engelkes en Tanja Jess, die in de huid kruipen van John en Latoya DOL. Rick Engelkes is kort maar krachtig over zijn nieuwe uitdaging: "Ik had nooit gedacht om weer in een soap te spelen, maar John Dol kun je gewoon niet weerstaan."Comedy Central beoogt met de nieuwe dagelijkse soap de kijker een nog breder tv-aanbod te geven. DOL zal op werkdagen om 20.00 uur van 6 juli tot en met 14 augustus worden uitgezonden. De afleveringen kunnen ook online worden bekeken op www.comedycentral.nl. Oh ja, klein detail...DOL doet zijn naam letterlijk eer aan. De spelers van DOL zijn namelijk allemaal...poppen!

Tanja Jess over haar rol als Latoya DOL: "Als klein meisje was ik al gek op deze poppen. Mijn moeder vond het opvoedkundig gezien nou niet bepaald het spannendste speelgoed maar ik bleef net zo lang zeuren tot ik er eentje kreeg. Uiteindelijk had ik een collectie van 36 stuks! Mijn grote trots. Zelfs op de middelbare school speelde ik nog met die dingen, maar dan komt toch het moment dat je, om al te veel gezichtsverlies te voorkomen, afscheid moet nemen. Nu, na al die jaren, mag ik weer met poppen spelen. Latoya is een heerlijke hysterische over-the-top glamour queen dus ik kan me geweldig uitleven in deze rol. Genieten geblazen!"

Volledige cast:
Latoya Dol: Tanja Jess
John Dol: Rick Engelkes
Oma: Wimie Wilhelm
Tuinman: Teun Kuilboer
Psych: Sebastiaan Labrie
Mimi: Fockeline Ouwekerk
Bibi: Lottie Hellingman
Michael Star: Dennis Overeem
Janet Jackson: Eva van der Gucht
Gevangene: Dennis Rudge
Rechter/DSI-agent: Chiel van Berkel
alle overige stemmen: Annemieke Aalderink-Bakker & Dennis Overeem

Enjoy Daily: DOL is vanaf maandag 6 juli iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij Comedy Central.


- EINDE BERICHT -


Ingezonden persbericht