Gemeente Alkmaar


---

Alkmaar, 29 juni 2009

Tesselsebrug drie dagen in avond en nacht afgesloten wegens onderhoud

Van maandag 6 juli tot en met woensdag 8 juli 2009 is de Tesselsebrug tussen 20.00 en 6.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Reden voor de afsluiting is het vervangen van de rubbervoegprofielen van de brug. Voetgangers en fietsers (met fiets aan de hand) kunnen wel langs twee zijden van de brug. In het geval dat de werkzaamheden uitlopen, heeft de gemeente de week erop een reserveperiode gepland. Deze is van maandag 13 juli tot en met woensdag 15 juli tussen 20.00 en 6.00 uur.

Omleidingsroute
Verkeer wordt tijdens de afsluiting van de Tesselsebrug omgeleid via de Friesebrug. Deze route staat aangegeven op omleidingsborden. Ook Connexxion maakt gebruik van deze omleiding. Dit betekent dat reizigers na 20.00 uur rekening moeten houden met een vertraging van enkele minuten. De hulpdiensten kunnen door het werkvak over de brug geleid worden en hoeven geen omleidingsroute te volgen. Het politiebureau en de parkeergarage Kanaalschiereiland zijn tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor verkeer. De scheepvaart ondervindt geen stremmingen als gevolg van de werkzaamheden.

Werk in uitvoering
De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Buiten de werktijden is de brug volledig in bedrijf en is de omleidingsroute niet van kracht. Door de werkzaamheden 's avonds en 's nachts uit te voeren, heeft verkeer zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'.


Noot voor redacties

Noot voor redacties
(