Politie Zeeland


---


R-2293-2009 Vijf rijbewijzen ingenomen door politie
In de afgelopen avond en nacht zijn door de Zeeuwse politie vijf rijbewijzen ingevorderd van dronken automobilisten.
Omstreeks 22.15 uur gisteravond werd een 43-jarige man uit Diemen betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed over de Vroonweg in Renesse toen hij werd gecontroleerd door agenten. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken.
Omstreeks 22.00 uur werd op de Graaf Jansdijk in Westdorpe een 34-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden om dezelfde reden. Hij was eerder op de avond al gewaarschuwd door medewerkers van de Koninklijke Marechausse. Zij hadden hem bij zijn auto gezien en hadden hem gezegd dat hij niet moest gaan rijden. Enige tijd later troffen deze zelfde mensen hem toch aan in zijn auto. Door agenten van de Zeeuwse politie is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier moest de man een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij 3 keer teveel had gedronken.
Op de Kanariesprenk in Vlissingen is omstreeks 00.20 een 34-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw was, komende uit een café in de binnenstad, in haar auto gestapt. Op de kruising Nieuwe Vlissingseweg/Nieuwe Zuidbeekseweg was zij tegen een middengeleider aangereden. Hierdoor had haar auto een lekke band opgelopen en had ze haar velg kapotgereden. De vrouw bedacht dat het beter was om haar auto te laten staan en zij is in de richting van haar woning gelopen. Op de Kanariesprenk troffen agenten haar tussen geparkeerde auto's. De vrouw is aangehouden en heeft een blaastest moeten afleggen. Hieruit bleek dat zij vier keer teveel had gedronken. Haar rijbewijs is ingenomen.
In Hengstdijk, op de Hengstdijkse Kerkstraat is omstreeks 02.00 uur vannacht een 43-jarige man uit de gemeente Hulst betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingenomen omdat hij bijna vier keer teveel had gedronken.
Omstreeks 04.20 uur werd door agenten van de Zeeuwse politie het rijbewijs ingenomen van een 20-jarige man uit Breda. Hij bestuurde zijn auto terwijl hij vier keer teveel had gedronken. Dit was op de N59 ter hoogte van Zierikzee.


Z-2294-2009 Aanrijding met letsel, Axel
Op de Kinderdijk in Axel heeft gistermiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij een passagier van een motor gewond is geraakt.
De vrouw van 31 uit Breda zat bij een 35-jarige man uit Breda achterop. De man zag op voornoemde weg een middengeleider over het hoofd en reed er tegenaan. De vrouw liep verwondingen op aan haar knie en zij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


O-2295-2009 Aanrijding met letsel, Kapelle
Op de Vierwegen in Kapelle heeft gisteravond rond 19.25 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een motor, bestuurd door een 26-jarige Goesenaar, kreeg geen voorrang van een 29-jarige automobilist uit Steenbergen. De motorrijder kwam in de flank van de auto terecht. Beide voertuigen zijn total loss. De motorrijder is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Door de politie zijn verschillende getuigen van het ongeval gehoord.


Z-2396-2009 Auto gestolen
Vanaf een parkeerplek op de Zeeweg in Groede is gisteravond tussen 18.00 en 20.30 uur een personenauto gestolen.
De eigenaresse van de auto had haar auto afgesloten en haar sleutels in een portemonnee in een koelbox opgeborgen. Toen zij die koelbox even alleen had gelaten is de portemonnee hieruit gestolen en haar auto weggehaald. De auto betreft een Renault Kangoo voorzien van kenteken E-L2565. (D)Noot voor redacties