Gemeente Delft

Zuidkolk terug bij gemeente Delft
Opening havenkantoor aan Hooikade

Na 21 jaar is de Zuidkolk, beter bekend als de passantenhaven, weer eigendom van de gemeente Delft. Op vrijdag 3 juli heeft de provincie Zuid-Holland de Zuidkolk overgedragen aan Delft. Tijdens een feestelijke bijeenkomst ondertekende gedeputeerde Van Dijk en wethouder Vuijk de bestuursovereenkomst die van de overdracht een feit maakt.

Met de juridische overdracht van de Zuidkolk kan de gemeente Delft de passantenhaven verder ontwikkelen. Voor Delft is het belangrijk om watertoerisme een extra impuls te geven. In 2006 is de passantenhaven geopend om de recreatievaart te stimuleren. Delft wil watertoerisme verder ontwikkelen. Wethouder Vuijk hierover: "De Zuidkolk is een van de meest historische plaatsen in Delft. In het verleden essentieel voor de handel over het water. Voor de toekomst erg belangrijk om water een prominente plek te geven binnen het toeristische beleid".

Daarnaast kan de gemeente Delft nu beter de regels voor varen en aanleggen in de passantenhaven handhaven. Om deze handhaving goed uit te voeren is aan de Hooikade tevens het nieuwe kantoor van de Havenmeester geopend. Het havenkantoor is per dag geopend van 09.00 tot 10.00 en van 16.00 tot 17.00 uur. Telefonisch is het havenkantoor de gehele dag bereikbaar. Dit zal duidelijk worden aangegeven op de buitenzijde van het pand. Via een aparte ingang kunnen passanten ook gebruik maken van toilet en douchegelegenheden. Wethouder Vuijk hierover: "Met de vestiging van het havenkantoor aan de Hooikade 13 komt er voor de waterrecreanten een duidelijk aanspreekpunt. Daar kunnen zij terecht met hun vragen en is informatie beschikbaar over waterrecreatie in Delft. Daarnaast bieden wij recreanten ook de mogelijkheid om zich op te frissen via de douche en toiletgroep"

Noot voor de redactie (