Gemeente Bernheze


Loosbroek

Inschrijven koopwoningen Molenhoeven-Hanenberg in Loosbroek

impressie woningen Molenhoeven-Hanenberg Loosbroek

Vanaf 6 juli 2009 kunnen belangstellenden zich inschrijven voor zes koopwoningen in plan `Molenhoeven-Hanenberg' in Loosbroek.

Het betreft:

- vier starters-/jongerenwoningen van EUR 179.200,- tot en met

EUR 192.000,-;

- twee woningen van EUR 239.500,-.
Als u voor zowel de starters-/jongerenwoningen en de overige woningen in aanmerking wilt komen, dient u zich voor beide type woningen in te schrijven.
Per inschrijving betaalt u EUR 25,-.

U kunt zich inschrijven van maandag 6 juli 2009, 8.30 uur tot en met vrijdag 17 juli 2009, 12.00 uur.
Inschrijven kost EUR 25,-. De toewijzing vindt plaats via het nieuwe toewijzingssysteem voor uitgifte van bouwkavels en koopwoningen.

Informatie over de woningen bij makelaar
De gemeente Bernheze verzorgt alleen de inschrijving en toewijzing van de woningen (loting). De verkoop van de woningen wordt verzorgd door Bernheze makelaars & adviseurs, Bitswijk 10, 5401 JB Uden, telefoon (0413) 24 38 18, www.bernheze.nl. U kunt bij deze makelaar terecht (niet bij de gemeente) voor meer informatie over de woningen, het verkooptraject en de opleverdata. De makelaar heeft een verkoopbrochure met bouwtekeningen en inschrijfnummers per woning.

Optie 1: digitaal inschrijven
Tijdens de inschrijfperiode kunt u digitaal inschrijven Voor digitale inschrijving heeft u DigiD nodig. Via de betaalpagina kunt u het inschrijfgeld van EUR 25,- op een veilige manier betalen met iDeal (uw thuisbankiersysteem) of creditcard (Mastercard of Visa). De ondertekening door DigiD dient als legitimatiebewijs.

Klik hier om digitaal in te schrijven voor de starterswoningen.

Klik hier om digitaal in te schrijven voor de overige woningen.

Optie 2: inschrijven in het gemeentehuis
U kunt een inschrijfformulier halen bij de makelaar of hieronder downloaden. Dit formulier (met kopie van een geldig legitimatiebewijs) kunt u tijdens de inschrijfperiode tijdens openingstijden inleveren in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch, tegen betaling van EUR 25,-. Hou hierbij rekening met eventuele wachttijd!

Loting op 20 juli 2009
De kans is groot dat er meer inschrijvingen binnenkomen dan het aantal beschikbare woningen. Wij gaan dan over tot een openbare loting, onder toezicht van een notaris. Deze loting vindt plaats op maandag 20 juli 2009 in gemeenschapshuis De Wis, Schaapsdijk 27 in Loosbroek. Vanaf 19.30 uur verloten wij de starterswoningen en aansluitend de overige woningen. Wanneer u heeft ingeschreven, ontvangt u geen aparte uitnodiging meer voor deze loting. De makelaar informeert alle inschrijvers over de uitslag van de loting.
Wanneer u een woning krijgt toegewezen kunt u deze natuurlijk weigeren. U maakt dan echter geen kans meer op toewijzing van een van de overige woningen waarvoor u zich inschreef.

Starterslening
Als u een woning koopt met een prijs tot EUR 200.000,- komt u mogelijk in aanmerking voor een starterslening. Een starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat u zelf kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de lening is afhankelijk van uw inkomen en vermogen maar bedraagt maximaal EUR 32.500,-. Klik onderaan de pagina voor meer informatie over de starterslening. U kunt ook de informatiebrochure aanvragen bij de gemeente, telefoon (0412) 45 88 88, of via e-mail bouwenenwonen@bernheze.org.

Informatie over de woningen en het traject
Voor al uw vragen over de woningen, het verkooptraject, de opleverdata en de uitslag van de loting kunt u contact opnemen met de makelaar (niet met de gemeente).
Heeft u vragen over de daadwerkelijke inschrijving? Stuur dan uw vraag per e-mail naar bouwenenwonen@bernheze.org. U krijgt dan binnen twee werkdagen antwoord op uw vraag. U kunt natuurlijk ook uw vraag telefonisch aan ons stellen, telefoon (0412) 45 88 88.

Te downloaden:

* Inschrijfformulier starterswoningen Molenhoeven-Hanenberg.pdf (41,8 KB)

* Inschrijfformulier overige woningen Molenhoeven-Hanenberg.pdf (34,28 KB)

starterslening

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35