Ingezonden persbericht


Nieuwe 802.11n VPN-router van LANCOM ideaal voor verbinding bedrijfsvestigingen

Amsterdam, 6 juli 2009 - Netwerkspecialist LANCOM Systems introduceert de LANCOM 1821n Wireless - de opvolger van de succesvolle LANCOM 1821+ Wireless ADSL-router. De nieuwste versie van de zakelijke VPN-router verbindt thuiswerkers, kantoren en bedrijfsvestigingen. De LANCOM 1821n Wireless heeft hiervoor een ADSL2+-modem, ISDN en een geïntegreerde VPN-gateway. Daarnaast beschikt het apparaat over uitgebreide beveiligingsopties en een switch met vier poorten. De nieuwe 802.11n-radiomodule biedt sterk verbeterde signaaldekking en een hogere doorvoersnelheid dan een conventioneel WLAN.

De nieuwe router is bij uitstek geschikt voor bedrijven die gebruik willen maken van VPN om thuiswerkers of vestigingen te verbinden met het hoofdkantoor. Het apparaat biedt niet alleen een VPN-verbinding, maar ondersteunt het complete netwerk met een draadloos LAN zonder dat hiervoor extra infrastructuur nodig is. Daarnaast is de router te gebruiken als switch- en printserver.

De WLAN-module ondersteunt IEEE 802.11a/b/g/h en n, en is geschikt voor 2,4 GHz- en 5 GHz-frequenties. De standaarduitrusting omvat uitgebreide beveiligingsopties, zoals een volledig werkende 802.11i met WPA- en AES-encryptie, en ook 802.1x/EAP (WPA Enterprise).

De LANCOM 1821n Wireless brengt WAN-verbindingen tot stand via een xDSL-modem met een Ethernet-connector of, als alternatief, via ISDN. Maximaal drie van de switchpoorten zijn te herconfigureren als WAN-poort. Dit zorgt voor load balancing tussen vier WAN-interfaces. De router ondersteunt ook virtuele netwerken (VLAN's). Virtualisatie zorgt ervoor dat de LAN en de WAN zijn in te zetten voor meerdere doeleinden.

Net als alle andere LANCOM WLAN-routers ondersteunt de LANCOM 1821n Wireless beheer en configuratie op afstand. Ook is de WLAN-module volledig te besturen met een LANCOM draadloze LAN-controller of draadloze switch. Zo is het mogelijk beveiligingsinstellingen en kwaliteitsrichtlijnen 24x7 te monitoren. Dit betekent dat er geen IT-expert op locatie aanwezig hoeft te zijn.

De geïntegreerde, uiterst veilige firewall met stateful inspection, inbraakdetectie en denial-of-service-bescherming sluit het netwerk feilloos af voor elk mogelijke internetbedreiging. De meegeleverde beheertools LANconfig en LANmonitor bieden beheer op afstand van complete installaties en gebruiksvriendelijke set-upwizards. Hiertoe behoort bijvoorbeeld de 1-click-VPN-wizard die eenvoudig VPN-verbindingen tot stand brengt tussen LANCOM-routers onderling. Daarnaast verzorgen de tools real-time monitoring en logging. Uitgebreide back-up- en beschikbaarheidsfuncties zorgen 24 uur per dag voor een soepel verlopende bedrijfsvoering.

Prijs en beschikbaarheid
De LANCOM 1821n Wireless is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 739 euro exclusief btw. Het apparaat biedt standaard vijf VPN-kanalen. Dit aantal is te upgraden naar 25 kanalen. Deze optie kost 172,50 euro exclusief btw.

Voor fotomateriaal van de LANCOM 1821n Wireless:

www.lancom-systems.de/fileadmin/presselounge/fotos/images/1821n.jpg

www.lancom-systems.de/fileadmin/presselounge/fotos/images/1821n_w.jpg

####

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Wenen, Bolzano (Italië), Barcelona en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.