Ingezonden persbericht


COLT lanceert platform voor cloud computing

Amsterdam, 6 juli 2009 - COLT, een toonaangevende aanbieder van zakelijke communicatiediensten, heeft haar managed services uitgebreid met de lancering van een cloud platform voor de zakelijke markt. Op deze manier biedt COLT haar klanten de vrijheid om te kiezen op welke manier zij gebruik willen maken van een managed infrastructuur en diverse applicatie services. Klanten kunnen op eenvoudige en toegankelijke wijze oplossingen implementeren ten behoeve van een meer efficiënte bedrijfsvoering, betere beveiliging en verbeterde prestaties. De enterprise cloud oplossing past naadloos in COLT's strategie waarbij klanten keuzevrijheid en diversiteit wordt geboden in de vorm van IT infrastructuur, virtualisatie en cloud computing.

COLT's enterprise cloud platform biedt zakelijke klanten een reeks van diensten die gedurende 2009 uitgerold zullen worden. De eerste dienst die COLT zal aanbieden is COLT Managed Workspace. Deze dienst biedt medewerkers op elk moment toegang tot diverse 'remote desktop ' applicaties met o.a. Office, Sharepoint, Visio, Project, Messaging en Blackberry. COLT Managed Workspace is vanaf heden in Europa beschikbaar.

COLT's enterprise cloud platform zal in een later stadium verder worden uitgebreid met de introductie van COLT's Cloud Infrastructure Services. Deze dienst maakt een virtual server mogelijk op een shared of klantspecifieke (dedicated) infrastructuur met server based opslag en back-up functionaliteit. De derde dienst die op de planning staat is COLT's Managed Application Services. Deze service biedt klanten directe toegang tot gedeelde en klant specifieke applicatie platformen met gegarandeerde prestaties, die zijn vastgelegd middels heldere service level agreements. Alle genoemde diensten zullen eind 2009 beschikbaar zijn en garanderen maximale flexibiliteit en optimale veiligheid. Klanten houden de controle over hun eigen strategie en kunnen zich richten op hun core business met de zekerheid dat IT efficiënt loopt en data goed is beveiligd.

Virtualisatie van het datanetwerk, opslag en 'computing power' zijn essentiële factoren bij het aanbod van enterprise cloud diensten. Echter draaien deze diensten niet puur en alleen om innovatieve technologieën. COLT biedt tevens op prestatie gebaseerde service levels en contractvoorwaarden die even flexibel zijn als de geboden service.

"Vanuit het perspectief van een service provider gezien is de mogelijkheid om een dynamisch en zelf samen te stellen pakket van infrastructuur, data centers en netwerk oplossingen een duidelijk lange termijn voordeel. Onze klanten zijn op deze manier verzekerd van een veilig beheer van hun data en applicaties in onze datacenters. Beheer van het netwerk biedt ons bovendien als enige provider de gelegenheid end-to-end management mogelijkheden aan te bieden. Daarnaast kunnen we klantspecifieke, relevante, end-to-end service level agreements leveren. Jarenlang heeft de CIO een balans moeten zoeken tussen grip houden op assets en toch flexibiliteit en innovatie doorvoeren in de organisatie. Door het implementeren van enterprise cloud computing is er voor de CIO nu veel te winnen op het gebied van kostenefficiëntie en innovatie," aldus Maggy McClelland, Managing Director van COLT's CMS divisie.

McClelland vervolgt: "Door het bieden van betrouwbaarheid en hoge prestaties op onze nieuwe services hopen wij onze klanten een sterk competitief voordeel te bieden. Wij geloven dat technologische innovatie moet leiden tot meer zakelijk succes en klanten kan helpen in datgene waar zij zich het liefst op richten - het runnen van een succesvolle onderneming. Het is deze filosofie die aan de basis stond van de realisatie van ons nieuwe COLT enterprise cloud platform. Wij kunnen deze services vanaf vandaag leveren in Nederland en de rest van Europa."

--einde--

Noot aan de redactie:
COLT's managed services zijn gebaseerd op een datanetwerk van maar liefst 25.000 km en 18 datacenters door Europa. Deze sterke basis biedt COLT de mogelijkheid veiligheid, beschikbaarheid en continuïteit van IT processen te garanderen en compleet uit handen te nemen voor haar klanten.

Over COLT
COLT is een toonaangevende Europese aanbieder van zakelijke telecommunicatie diensten. COLT is gespecialiseerd in het leveren van data, spraak and managed services aan grote bedrijven, de middenzakelijke markt en wholesale klanten. COLT heeft in 13 landen een netwerk van 25.000 km, inclusief metropolitan area netwerken in 34 grote Europese steden met directe glasvezel verbindingen naar 15.000 gebouwen en 18 COLT datacentra. COLT Telecom Group S.A. staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over COLT en haar diensten kunt u vinden op www.COLT.net.Ingezonden persbericht