Ingezonden persbericht


21e editie Metropolis Festival groot succes

Het gratis toegankelijke Metropolis festival trok gisteren meer dan 35.000 bezoekers in het Rotterdamse Zuiderpark en overtreft daarmee ruim de opkomst van vorig jaar. Op een bloedhete dag zonder een spatje regen genoot het publiek van zevenentwintig bands verdeeld over vier podia. Naast The Garden, Thinkers- en Workersstage was er dit jaar ook het 3FM Serious Talent podium. Bezoekers die zich vooraf via de website hadden aangemeld konden backstage exclusief genieten van een alternatief programma met lokale bands en dj's. De nieuwe indeling van het terrein zorgde voor een ruimer overzicht en creëerde tegelijkertijd een intieme festivalsfeer.

In het teken van YOUR WORLD, het Rotterdamse jongerenjaar, traden de lokale helden Elle Bandita, Face Tomorrow, Winne en Dio & The Madd op. Ook kwam er weer volop nieuw talent uit binnen- en buitenland aan bod. Hoogtepunten waren onder andere de keiharde Canadese punkrock van Fucked Up, die het publiek bij het Thinkers podium flink in beweging bracht, terwijl de synthpop van het jonge I Kissed Charles het 3FM Serious Talent podium eer aan deed. Een welkome verassing waren de opgewekte zomerse klanken van de Deense groep Asteroids Galaxy Tour en Winne speelde weer een overtuigende thuiswedstrijd.

Wederom is Metropolis erin geslaagd met de vernieuwende programmering een succesvol festival neer te zetten, waar zowel de vele trouwe festivalbezoekers en muziekfanaten als de dagjesmensen van hebben genoten.

Metropolis 2009 werd mogelijk gemaakt dankzij:
Rotterdam Festivals, Mascotte, Pact op Zuid, Coca Cola, Heineken en Your World.

Noot voor redacties