Ingezonden persbericht


Persbericht

Gebruikers virtualisatie tevreden over leveranciers

~ Onderzoek Citrix: meeste waardering voor binnen budget blijven, laagste score op begrip van bedrijfsproblemen ~

Vianen, 6 juli 2009 - Bedrijven die gebruik maken van virtualisatie zijn gemiddeld erg tevreden over hun leveranciers. Uit onderzoek van Heliview in opdracht van Citrix blijkt dat leveranciers met name goed worden gewaardeerd op het onderdeel 'binnen budget blijven': gemiddeld krijgen ze hiervoor een rapportcijfer van 7,8. Zes op de tien ondervraagden geeft zelfs een 8 of hoger.

Het hoge cijfer op dit onderdeel krijgt extra waarde, omdat de respondenten het budget ook het belangrijkste onderwerp vinden in de samenwerking met de leverancier. Ook kundig personeel en goede communicatie spelen een belangrijke rol.

Het laagste rapportcijfer geven de ondervraagden op het onderdeel 'De leverancier begrijpt mijn business issues': een 7,1. Zes procent van de leveranciers kreeg een onvoldoende op dit aspect. Andere kwaliteiten waarop de virtualisatie-leveranciers zijn beoordeeld zijn:
- Het leveren van een goede service na de implementatie (gemiddeld rapportcijfer van 7,7)
- De leverancier heeft kundig personeel in dienst (7,5)
- De leverancier levert op tijd (7,4)

Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux van Citrix Systems: "Dit onderzoek onderstreept de business case van virtualisatie. Door de combinatie van voorspelbare investeringen en de besparingen die bedrijven kunnen realiseren, levert virtualisatie een uitstekende return on investment op. Dat is niet alleen te danken aan de technologie; ook de erg gewaardeerde ondersteuning van de leveranciers speelt hierbij een belangrijke rol. Zij moeten er uiteindelijk voor zorgen dat eindgebruikers het maximale halen uit hun investeringen in virtualisatie."

Het onderzoek werd gehouden onder 151 Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen met meer dan vijftig werknemers.Ingezonden persbericht