Ingezonden persbericht


Amadeus tekent distributieovereenkomst met easyCruise


. easyCruise heeft een driejarige distributieovereenkomst met Amadeus getekend om in twee markten gedistribueerd te worden: het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Andere Europese markten volgen binnenkort.


. Agenten krijgen toegang tot easyCruise, waarmee de reisopties voor kostenbewuste klanten worden vergroot.


. Amadeus bereikt met de toevoeging van easyCruise een ongeëvenaard portfolio van 19 cruisemaatschappijen, het hoogste van alle GDSen.

Hoofddorp, 6 juli 2009 - Amadeus, één van de leiders in technologie en distributie oplossingen voor de reis- en toerisme industrie, is de eerste GDS die easyCruise, onderdeel van de easyGroup, distribueert. Vanaf nu is easyCruise beschikbaar in haar systeem voor het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De overeenkomst stelt easyCruise in staat om zich te richten op het reisbureau distributiekanaal om minder afhankelijk te zijn van direct-consumer boekingen. Reisagenten krijgen bovendien hiermee een echt waarde-voor-je-geld optie voor hun klanten.

easyCruise wordt nu in beide markten gedistribueerd op de browser-based Amadeus Cruise desktop sales oplossing voor reisprofessionals, evenals de Cruise Application Programming Interface (API) voor online sales. Parallel aan de start met Amadeus, is easyCruise van plan om zich actief op het reisbureau distributiekanaal te richten, waarmee het bedrijf de balans tussen reisbureaus en direct-consumer boekingen te spreiden.

Ondanks de wereldwijde economische neergang, was 2008 een buitengewoon succesvol jaar voor Amadeus Cruise, met een groei in boekingen van 20% t.o.v. 2007. Dit succes kan worden toegeschreven aan het aanhoudende vermogen om 90% van de wereldwijde beschikbare cabines van 19 cruisemaatschappijen te distribueren. Dankzij partnerschappen als deze blijft Amadeus haar leiderschap bevestigen in wereldwijde cruisedistributie voor zowel cruiseaanbieders als boekers.

Opmerkingen voor de redactie

Amadeus is voor aanbieders, verkopers en afnemers van reizen de favoriete technologiepartner in de branche. Amadeus levert distributie-, IT- en verkoopoplossingen waarmee de klant kan inspelen op, groeien binnen en succes hebben in de snel veranderende reisindustrie. Tot de groepen klanten behoren aanbieders van reizen (luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, ferrymaatschappijen, cruiselijnen, verzekeringsmaatschappijen en touroperators), verkopers van reizen (reisbureaus) en afnemers van reizen (bedrijven en reizigers). De oplossingen zijn ingedeeld in vier categorieën: Distribution & Content, Sales & e-Commerce, Business Management en Services & Consulting.

easyCruise is één van de meest recente ventures gelanceerd door Stelios Haji-Ioannou, ondernemer en voorzitter van de easyGroup. Sinds de lancering van easyCruise heeft het concept een voortdurend proces van evolutie ondergaan en vandaag de dag heeft easyCruise een spannender product dan ooit tevoren. Het biedt niet alleen een stijlvolle cruise-ervaring; maar deelt ook haar intieme kennis van de eilanden in de Egeïsche Zee, Griekenland en Turkije.Ingezonden persbericht