Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 6 juli 2009

Siemon introduceert MapIT G2

De nieuwste intelligente infrastructuur voor het beheer van fysieke lagen

Netwerkbekabelaar Siemon heeft onlangs MapIT G2 gelanceerd, een vooruitstrevend systeem voor intelligent infrastructuurbeheer (Intelligent Infrastructure Management, IIM) dat maar liefst 2880 poorten in 1 rack mount space (1U) kan beheren. In vergelijking met concurrerende systemen biedt MapIT G2 de beste gebruikersinterfaces, een dichtheid die 80% hoger ligt en een stroomverbruik dat 75% lager ligt.

MapIT G2 integreert slimme patchpanelen, gebruiksvriendelijke controlepanelen en de MapIT-software tot een krachtige tool die de activiteiten tussen alle fysieke lagen in het netwerk in real-time kan bijhouden en documenteren.

De intelligente MapIT G2 patchpanelen zijn voorzien van een LCD-display waarop zowel de verbindingsstatus als de analysegegevens en de informatie op de dynamische labels af te lezen zijn. De display biedt technici uitgebreidere informatie dan de gebruikelijke panelen met LED's of niet-intelligente panelen doen. Met de nieuwe technologie kunnen technici alle koper- en glasvezel-patch-verbindingen in real-time weergeven en monitoren en via de ingebouwde interface snel analyses uitvoeren, hetgeen de omloopsnelheid van opdrachten vergroot en de troubleshooting-tijd terugbrengt.

Het MapIT G2 Master Control Panel (MCP) verzamelt alle netwerkgegevens die door de patch-panelen en glasvezelkasten aangeleverd worden en kan maar liefst 2880 poorten in 1 rack mount space (1U) in de gaten houden. Het MCP is uitgerust met een ingebouwd LCD-scherm en een toetsenbord, waarmee de technicus snel toegang heeft tot de essentiële onderdelen van de netwerkarchitectuur en de belangrijkste analysegegevens. Aangezien het MCP zich binnen de patch-omgeving bevindt, hoeft de technicus in feite geen PDA meer bij zich te dragen of in te loggen op de MapIT-softwareserver. Met de MCP-interface is het mogelijk de circuits van elk kanaal in het systeem van begin tot eind weer te geven en uitvoerige analyses los te laten op elke mogelijke component of poort.

De combinatie van de patch-capaciteiten van MapIT G2 en het MCP zorgt ervoor dat een 80% hogere dichtheid mogelijk is dan bij concurrerende systemen, waardoor het aantal kritieke en dure datacenter-racks en -kasten en duur vloeroppervlak aanzienlijk omlaag kan. Traditionele IIM-systemen hebben bijvoorbeeld vaak zo'n 60U aan apparatuur nodig om 20.000 poorten te beheren. MapIT G2 daarentegen kan diezelfde 20.000 poorten beheren met slechts 7U aan apparatuur.

MapIT G2 maakt niet alleen een veel hogere dichtheid mogelijk, maar het brengt het stroomverbruik ook nog drastisch omlaag. Omdat het systeem 75% minder stroom verbruikt dan andere IIM-systemen, is het bovendien de beste keuze voor milieubewuste bedrijven. Het lage stroomverbruik heeft een lage warmteontwikkeling tot gevolg en beperkt het energieverbruik van de koelsystemen; dit maakt de MapIT G2 een zeer interessante oplossing voor datacenter-managers die hun operationele kosten willen reduceren. Het MapIT G2-systeem is volledig schaalbaar en is verkrijgbaar in category 6A (Class EA) F/UTP, UTP, category 6 (Class E) UTP en in singlemode en multimode 10Gb/s glasvezel. Het systeem kan netwerken aan van 24 tot 65.000 poorten in één enkele patch-omgeving. Hierdoor is een grootschalig data center even effectief te beheren als een wijdverbreid netwerk van kleine remote locaties.


---