Ingezonden persbericht


Persbericht

Fujitsu stelt nieuwe eindverantwoordelijke aan voor Zuid- & West-Europa ~ Pierfilippo Roggero benoemd tot Senior Vice President Fujitsu Services en Fujitsu Technology Solutions ~

Maarssen, 6 juli 2009 - Pierfilippo Roggero (54), voormalig Managing Director en President van Fujitsu Technology Solutions Italië, is aangesteld als Senior Vice President Zuid- & West-Europa van Fujitsu. In deze nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor de activiteiten van Fujitsu Services en Fujitsu Technology Solutions in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal.

De aanstelling van Roggero maakt onderdeel uit van de strategie van de Fujitsu Groep - wereldwijd de nummer vier IT-dienstverlener - om Fujitsu Services en Fujitsu Technology Solutions te integreren tot 'één Fujitsu'. Door de krachten te bundelen, worden beide bedrijven in staat gesteld om klanten nog beter op internationaal niveau te ondersteunen. Met een omzet van 1,5 miljard euro en meer dan 6.000 medewerkers, is de regio Zuid- & West-Europa voor Fujitsu één van de belangrijkste divisies binnen Europa.

Pierfilippo Roggero, Italiaan van geboorte, studeerde Nucleaire Technologie aan de Technische Universiteit van Milaan. Hij heeft ruime ervaring in de technologiesector dankzij verschillende managementfuncties bij onder meer Bull, Apple Benelux, Sun Microsystems en de Siemens Groep. Sinds de start van de samenwerking met Siemens in 1999 is Roggero werkzaam binnen de Fujitsu Groep.

"Ik ben trots op mijn nieuwe rol binnen de Fujitsu Groep. Deze functie stelt me in staat om persoonlijk sturing te geven aan de nieuwe koers van het bedrijf", zegt Pierfilippo Roggero. "De ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan in het Italiaanse bedrijfsleven zal zeker van pas komen bij het managen van deze voor Fujitsu strategische regio."

Pierfilippo Roggero is momenteel tevens plaatsvervangend vice-president van de Italiaanse ICT-brancheorganisatie Assinform en commissaris van Exprivia Spa, een Italiaanse leverancier van IT-oplossingen.

(293 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Fujitsu Services
Fujitsu Services is het Europese IT-servicesonderdeel van de Fujitsu Groep: met een omzet van 32,9 miljard euro per jaar de op twee na grootste leverancier van IT-systemen en -services ter wereld. Fujitsu Services telt 21.000 werknemers, is in meer dan 20 landen actief en genereert een omzet van 3,22 miljard euro op jaarbasis.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor bedrijven en instellingen uit verschillende branches en specifieke business solutions voor sectoren als financiële dienstverlening, gezondheidszorg en retail. Kernactiviteit is het leveren van IT-infrastructuurbeheer en -outsourcingservices voor desktop-, netwerk- en datacenter-omgevingen, in combinatie met diverse gerelateerde services: van consulting tot integratie en implementatie. Doel is om de prestaties van organisaties te verbeteren, waardoor zij in staat zijn hun klanten sneller en efficiënter te bedienen.

Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Microsoft, Oracle, HP, Cisco en 3Com.Ingezonden persbericht