Ingezonden persbericht


Software AG biedt met webMethods 8.0 integratie van zowel business- als SOA-governance

Uitgebreide mogelijkheden van webMethods reduceren meer dan 25 procent op tijd en kosten bij verbeteren processen en geïntegreerde systemen

Amsterdam, 6 juli 2009 - Software AG introduceert webMethods 8.0. Deze nieuwe release bevat onder meer CentraSite Active SOA. Hiermee biedt Software AG als eerste aanbieder een repository aan die voor zowel business-services als technische services kan worden gebruikt. Tot nu toe waren bedrijven gedwongen om SOA-services in de ene registry vast te leggen en business processen met een andere tool te beheren. Hierdoor werden SOA- en BPM-projecten altijd per definitie gescheiden van elkaar uitgevoerd. Met webMethods 8.0 komt daar nu een einde aan.

Volgens Gartner maken SOA en BPM elkaar mogelijk. Het is echter van groot belang dat process-governance en SOA-governance goed op elkaar worden afgestemd. Alleen dan krijgen business en IT het inzicht dat zij nodig hebben om projecten tot een succes te maken. Bovendien maakt deze koppeling het mogelijk om policies af te dwingen over diverse bedrijfsprocessen heen. webMethods 8.0 richt de nadruk heel sterk op het beschikken over beheerinformatie, zodat het mogelijk is om direct actie te ondernemen op zowel het vlak van business als IT.

De combinatie van webMethods 8.0 met CentraSite ActiveSOA biedt één beheeromgeving. De oplossing brengt alle elementen bij elkaar die betrokken zijn bij een SOA-project of een traject voor procesverbetering. Denk hierbij aan webservices, services die betrekking hebben op integratie, bedrijfsprocesmodellen, KPI's en dergelijke. Deze samenvoeging van het beheer van process- en SOA-governance biedt tal van mogelijkheden. Zo hebben zowel business- als IT-gebruikers nu veel beter zicht op projecten, kunnen zij beter met elkaar samenwerken en kunnen SOA-voorzieningen rechtstreeks worden gekoppeld aan business-assets.

webMethods 8.0 biedt tevens uitgebreide functionaliteiten voor het ontwikkelen en beheren van bedrijfsprocessen. Hiermee kunnen bedrijven tot wel meer dan 25 procent besparen op de tijd en kosten die nodig zijn voor het verbeteren van processen, het in gebruik nemen van nieuwe services en applicaties en het integreren van systemen. Ook kunnen zij veel eenvoudiger projecten op het gebied van integratie, business-to-business, SOA en BPM in gebruik nemen.

Daarnaast introduceert webMethods 8.0 de webMethods Mediator. Naarmate organisaties meer services in gebruik nemen, vindt er steeds vaker een verstoring plaats van de ondersteuning die services geven aan bedrijfsprocessen. De webMethods Mediator vereenvoudigt nu het beheren van de relaties tussen service-gebruikers en service-aanbieders. Dankzij een gecentraliseerd en real-time beheer van heterogene SOA-omgevingen, maakt webMethods Mediator het mogelijk om snel services aan te passen zodat deze maximaal kunnen worden hergebruikt.

De nieuwe release van webMethods biedt nu onder andere:
- CentraSite ActiveSOA, een volledig geïntegreerde business service repository. Deze repository zorgt voor de integratie van enerzijds business process management (BPM) en anderzijds service oriented architectures (SOA). Hierdoor kunnen zowel business- als IT-teams direct beschikken over een overzicht van alle beschikbare business- en IT-services. Zij kunnen daardoor ook hergebruik en procedures voor change management zo goed mogelijk benutten.
- Een verder verbeterde aanpak ten aanzien van business process management. De productiviteit van de eindgebruikers wordt hiermee verder verbeterd, omdat de nadruk hierbij ligt op moderne en persoonlijke werkomgevingen die op samenwerking zijn gericht.
- De webMethods Mediator, een nieuwe oplossing voor het beheren van de relaties tussen service-gebruikers en service-aanbieders.
- Een op Eclipse gebaseerde ontwikkelomgeving voor het bouwen, in gebruik nemen en beheren van de gehele levenscyclus van BPM, SOA- en integratieprojecten.
- Volledig geïntegreerde business intelligence waarmee processen kunnen worden geanalyseerd. Kenniswerkers kunnen hierdoor real-time de huidige prestatieniveaus vergelijken met historische gegevens. Met deze functionaliteit kunnen organisaties weldoordachte beslissingen nemen.
- Self-service voor zakelijke gebruikers, compleet met persoonlijk werkomgevingen.

'Door de almaar toenemende concurrentie is het voor organisaties essentieel dat hun IT-investeringen zoveel mogelijk zakelijke verbeteringen opleveren', zegt Mark Rhoden, directeur van Software AG in Nederland. 'Met webMethods 8.0 kunnen bedrijven de snelheid opvoeren voor het verbeteren van hun processen en SOA-projecten. Dit is mogelijk doordat zij bestaande services en delen daarvan optimaal kunnen hergebruiken, het ontwikkelen van nieuwe processen en services aanzienlijk kunnen versnellen en business- en IT-services nauwkeurig op elkaar kunnen afstemmen. Hierdoor kunnen bedrijven veel sneller dan voorheen met projecten 'live gaan' en tegen lagere kosten. Dit stelt de business in staat om continu hun processen en werkmethoden te verbeteren.'

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van bedrijfsinfrastructuur software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG's oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft veertig jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2008 boekte Software AG een omzet van 721 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com