Eenderde van Amsterdammers denkt positiever over Amsterdam Noord


AMSTERDAM, 20090706 -- Ruim een derde van de Amsterdammers heeft de afgelopen jaren een positiever beeld van Amsterdam Noord gekregen. Meer creativiteit, kunst en cultuur en de vestiging van grote creatieve bedrijven (zoals MTV en IDTV) in Noord behoren tot de belangrijkste redenen hiervoor. Dit bleek uit een online onderzoek van Stadspeil naar het beeld dat Amsterdammers van Amsterdam Noord hebben.

Ook een uitgebreider aanbod van voorzieningen (zoals restaurants en winkels) en vernieuwingen van de woningen hebben aan dit positievere beeld bijgedragen. Bij de helft van de Amsterdammers is hun beeld van Amsterdam Noord in de afgelopen jaren gelijk gebleven. Slechts 11% heeft een negatiever beeld van Noord gekregen. Amsterdammers die niet in Noord wonen hebben iets vaker (34%) een positiever beeld van Noord gekregen in de afgelopen jaren dan inwoners van dit stadsdeel (27%).

Sail, het Over 't IJ Festival en de Uitmarkt zijn de meest bezochte festivals van Amsterdam Noord. Sail werd in de afgelopen jaren door drie op de tien Amsterdammers bezocht. De helft van de Amsterdammers bezocht de afgelopen jaren echter geen enkel festival of andere activiteiten in Noord. Inwoners van andere stadsdelen komen toch al niet vaak in Amsterdam Noord: slechts een kwart komt er één keer per maand of vaker, de helft slechts een aantal keer per jaar.

Stadspeil