ProRail
Extra fietsplaatsen treinstation Zuidbroek

In opdracht van ProRail start maandag 6 juli de aannemer met het bijplaatsen van 112 fietsplaatsen bij het treinstation in Zuidbroek. Dit is een verdubbeling van de huidige capaciteit. Op vrijdag 17 juli zijn de werkzaamheden afgerond en kan het publiek gebruikmaken van in totaal 244 fietsplaatsen. De gehele fietsenstalling is dan voorzien van een overkapping.

In de fietsenstalling kunnen reizigers hun fiets gemakkelijk en veilig stallen. In de stalling is meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. De rekken bieden tevens meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten.

De uitbreiding van de overkapte fietsenklemmen in Zuidbroek maakt onderdeel uit van de uitvoering van het landelijke ProRailplan âRuimte voor de Fietsâ. Inmiddels zijn in dit kader ruim 100.000 onbewaakte plaatsen, 25.000 bewaakte plaatsen en 10.000 fietskluizen gerealiseerd. Het project loopt tot 2011. ProRail verwacht met de nieuwe fietsenstalling het gebruik van de fiets van en naar het station te stimuleren. Nu al komt bijna 40% van de treinreizigers op de fiets naar het station.