Ingezonden persbericht


24 juni 2009

Deelnemersveld 's werelds eerste Bols Hole-in-One toernooi bekend

Antonie Kamerling . Winston Post . Bruni Heinke . Peter Paul Muller . Jack Wouterse . Frederik Brom . Koert-Jan de Bruijn . Beau van Erven Dorens

Het 80-jarig bestaan van de Bols Hole-in-One Club wordt in Nederland groots gevierd op maandag 6 juli 2009. Dan vindt op de Noordwijkse Golfclub 's werelds eerste Bols Hole-in-One toernooi plaats. Een uitdagende shotgun-wedstrijd met bekende en minder bekende Hole-in-One spelers. De organisatie heeft - uit een overweldigend aanbod van maar liefst 600 aanmeldingen - een selectie van 80 golfers gemaakt. Daarnaast is een aantal wildcards ter beschikking gesteld aan bekende Nederlandse golfers. Deze zijn vergeven aan onder andere: Antonie Kamerling, Sander Foppele, Beau van Erven Dorens, Winston Post, Bruni Heinke, Frederik Brom, Peter Paul Muller, Koert-Jan de Bruijn en Jack Wouterse. Zij zullen net als de andere deelnemers tijdens het toernooi alles geven om die dag een Hole-in-One te slaan. Het wordt een uitdagende wedstrijd met veel sterke spelers (zowel mannen als vrouwen) die bijna allemaal een actuele playing handicap van 18 of lager hebben.

Als dat geen Hole-in-One wordt...
's Werelds eerste Bols Hole-in-One toernooi vormt een bijzondere kans voor veel Nederlandse golfers om een dag geheel verzorgd op de Noordwijkse Golfclub te kunnen spelen. Het toernooi wordt een ontmoeting met bijzondere en inspirerende golfers, zoals Cees Dorrestein, een Nederlandse golfprofessional met het Nederlands record van maar liefst 14 Holes-in-One op zijn naam... Zal deze Bols Hole-in-One Master op 6 juli zijn 15e Hole-in-One slaan en een nieuw Nederlands record vestigen? Alles wordt tijdens het toernooi uit de kast gehaald om de kans op een Hole-in-One die dag te vergroten. Zo worden de pinposities op de par-3 holes gunstig geplaatst en wordt er speciale Hole-in-One coaching gegeven door bekende pro's zoals Tom O'Mahoney - voormalig pro van onder andere Nienke Nijenhuis, Robert-Jan Derksen en Marco van Basten.

De 19e hole
Het toernooi begint om 12.30 uur en wordt afgesloten met een borrel en diner, waar ook de prijsuitreiking plaatsvindt onder leiding van Huub van Doorne, CEO Lucas Bols. Winnaar is degene die tijdens de wedstrijd een Hole-in-One slaat. Behalve de eer èn plaatsing in de Bols Hole-in-One hall of fame, krijgt de winnaar een eigen vat met 360 liter special edition Bols Corenwyn 10 jaar gelagerd. Het vat wordt opgeslagen in Het Paradijs. Dit is dè plek in de authentieke vatenkelder van Lucas Bols waar de speciale en unieke Corenwynen achter slot en grendel liggen te rijpen. Alleen de Master Distiller heeft hiertoe de sleutel, maar na 6 juli ook de winnaar van het Bols Hole-in-One toernooi... De winnaar ontvangt uit handen van Piet van Leijenhorst - Master Distiller van Lucas Bols - symbolisch een kleiner houten met daarin 12 liter special edition Bols Corenwyn 10 jaar gelagerd, welke hij zelf kan bijvullen in 't Lootsje van Lucas Bols.

www.bolsholeinone.nl


Noot voor redacties