Ministerie van Economische Zaken

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken (6 juli t/m 10 juli 2009)

Minister Van der Hoeven

De minister heeft deze week geen publieke optredens

Staatssecretaris Heemskerk

6 t/m 9 juli economische missie Rusland

Van maandag 6 juli tot en met donderdag 9 juli as. brengt staatssecretaris Frank Heemskerk (Buitenlandse Handel) samen met ca. 30 bedrijven en een Groningse delegatie een bezoek aan Moermansk (Rusland). Naast een bezoek aan Moermansk is Heemskerk ook kort in Moskou en St. Petersburg.

De regio rond Moermansk is vooral kansrijk vanwege de vele op stapel staande energieprojecten in deze Noordelijke regio. Ook voor aanverwante sectoren (o.a. scheepsbouw, offshore technologie) en de visserij liggen er kansen.

Heemskerk start de week met een kort bezoek aan Moskou (6 juli). Daar spreekt hij met verschillende Russische bewindspersonen, zoals Minister Nabiullina (Economische Ontwikkeling) en Minister Khristenko (Industrie en Handel) over actuele (economische) kwesties (o.a. WTO-toetreding Rusland en diverse grote investeringsprojecten). Aansluitend reist Heemskerk door naar Moermansk (7 en 8 juli) waar hij onder meer een bezoek brengt aan de recent gekozen Gouverneur en zijn team en een bezoek aan de haven zal brengen. Ook opent hij een zaken- en investeringsseminar in aanwezigheid van de lokale autoriteiten en ondernemers. Naast de op stapel staande economische activiteiten verricht Heemskerk een kranslegging bij het grote oorlogsmonument 'Alyosha' en zal hij samen met wethouder Dijkstra de deelnemers aan de autorally Groningen-Moermansk verwelkomen. Donderdag 9 juli bezoekt Heemskerk St. Petersburg waar hij onder meer een project (stormvloedkering) bezoekt waar Boskalis, Haskoning en DHV bij betrokken zijn.

Noot voor redacties

Meer informatie voor de pers over de missie via Edwin van Scherrenburg, woordvoerder Heemskerk, 070-3796464 of 06-15028924, e.v.vanscherrenburg@minez.nl.

Mededeling aan redacties (

Ministerie van Economische Zaken