Gemeente Den Haag

Persbericht Gemeente Den Haag

Den Haag, 3 juli 2009

Vanaf september geen fietsen meer op plein voor station Den Haag Centraal

Gemeente start met fietsvrij maken stationsplein

De komende week start de gemeente met een vierdaagse schoonmaakactie om het Koningin Julianaplein, het plein voor station Den Haag Centraal, fietsvrij te maken. Medewerkers van de gemeente verzoeken fietsers hun fiets in de nieuwe stalling aan de Rijnstraat te plaatsen. Zet men de fiets niet in een rek of in de stalling, dan wordt de fiets verwijderd en opgeslagen. De actie is nodig, omdat in september de bouwactiviteiten op het Koningin Julianaplein beginnen.

Al sinds eind 2008 staan er borden op het plein, die mensen wijzen op de verplichting hun fiets in de stalling of een beugel te plaatsen. Ook staan er grote borden die naar de nieuwe fietsenstalling verwijzen. Tot op heden met onvoldoende effect, het plein staat nog steeds vol. Op 1 september moet het plein leeg en schoon zijn. Dan begint de aannemer met het verwijderen van de luifel van het stationsgebouw. Vandaar dat deze volgende stap wordt gezet om het plein helemaal fietsvrij te maken. Ook begint de gemeente vanaf volgende week gefaseerd met het verwijderen van alle fietsrekken op het plein.

Van maandag 6 tot en met donderdag 9 juli zullen vier medewerkers van de gemeente fietsers persoonlijk aanspreken en wijzen op de fietsenstalling in de Rijnstraat. Zet men de fiets niet in een rek of in de stallling, dan wordt de fiets nog dezelfde dag verwijderd en opgeslagen in het depot aan de Komeetweg in de Binckhorst. Uiteraard kunnen mensen daar hun fiets komen ophalen met legitimatiebewijs, hun fietssleuteltje en na betaling van ¤14,95 stallingkosten.