Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

Aanhouding en huisverbod voor Arnhemmer na geweld
Publicatiedatum: 6-7-2009 10:12:34

ARNHEM - In een woning in de Arnhemse wijk Elderveld heeft de politie zondagavond 5 juli de 43-jarige bewoner aangehouden in verband met huiselijk geweld. De man kreeg later ook een huisverbod opgelegd door de burgemeester.

Eerder op de dag zou de man tijdens een ruzie zijn 43-jarige vrouw de keel dicht hebben geknepen. Ook zou hij zijn 12-jarige dochter hebben getrapt en geslagen. Moeder en dochter vluchtten na het voorval de woning uit en waarschuwden tegen half negen `s avonds de politie. Toen agenten poolshoogte gingen nemen troffen ze de Arnhemmer nog thuis aan. De man is meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Moeder en dochter deden aangifte. (009047)


Zevenaarse gewond na val met fiets

Publicatiedatum: 6-7-2009 10:03:11

DOESBURG - Op Den Helder in Doesburg is zondagmiddag 5 juli een 42-jarige fietsster uit Zevenaar gewond geraakt nadat ze met haar fiets was gevallen. Het slachtoffer kampte met pijnklachten aan de ribben en is met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw reed omstreeks drie uur samen met een plaatsgenoot over de weg toen ze door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en viel. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (009033)


Beschonken bromfietser raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 6-7-2009 9:58:54

ARNHEM - Een zeventienjarige bromfietser uit Arnhem is in de nacht van zondag 5 op maandag 6 juli zijn rijbewijs kwijt geraakt in verband met het rijden onder invloed. Agenten zagen de Arnhemmer even na een uur over de Nieuwe Kade rijden en stelden een routinecontrole in. Daarbij bleek de jongen met een promillage van 1,14 te hebben gereden. Dat is ongeveer vijfenhalf keer zoveel als is toegestaan. De Arnhemmer moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal. (009091)