Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht, 06-07-2009

Aangehouden voor vernielingen

AMERSFOORT Op zondag 5 juli rond 05.45 uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongens vernielingen pleegde op een bouwlocatie op de Vlasakkerweg.

Bij het onderzoek troffen de agenten, bij een pand in aanbouw, bouwmaterialen aan op straat. Drie Amersfoorters die in de nabijheid liepen en bij het zien van de politie wegrenden konden worden aangehouden op de Stadsring. De vandalen, 17 en 18 jaar oud, werden overgebracht naar het politiebureau en verhoord. Zij bekenden verantwoordelijk te zijn voor de aangetroffen schades. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De 17-jarige verdachte werd opgehaald door zijn vader.

Graffiti

AMERSFOORT De politie heeft zondagmiddag drie jongeren aangehouden die in het park Randenbroek graffiti aanbrachten op straatmeubilair.

Rond 15.50 uur kreeg de politie de melding dat de jongens met graffiti een bankje en een prullenbak vernielden. Op aanwijzing van een getuige werden de jongens, allen Amersfoorters in de leeftijd tussen 11 en 14 jaar, op de Cornelis Zwollaan aangetroffen. Zij zaten op een bankje dat besmeurd was met goudkleurige graffiti en bleken in het bezit te zijn van een spuitbus van dezelfde kleur.

Zij werden aangehouden en zijn doorverwezen voor een afdoening via bureau Halt. De ouders van de jongeren zijn in kennis gesteld.