Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 06-07-2009

Bedreiging

UTRECHT Op de Kloosterlaan vond zondagavond een bedreiging plaats waarbij vernielingen werden gepleegd.

Rond 23.45 uur kreeg de politie een melding dat een 32-jarige man uit Utrecht bedreigd werd op de Kloosterlaan. Ter plaatse troffen agenten bij een huis de Utrechter aan. De ruiten van de woning waren vernield. De man verklaarde eerder op de dag al ruzie gehad te hebben met een 55-jarige man uit dezelfde laan. Omstreeks 23.30 uur waren een aantal mannen aan de deur van het slachtoffer gekomen en wilden naar binnen.

De deur werd niet geopend. De mannen sloegen de ruiten in en gooide met stenen en een kliko naar de voorramen van de woning. De 55-jarige man uit Utrecht zal later op het bureau ontboden gaan worden.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond drie jongens aangehouden omdat zij ingebroken hadden in een school aan de La Bohemedreef.

Door getuigen werd omstreeks 18.25 uur naar de politie gebeld dat zij gezien hadden dat drie jongens hadden ingebroken. De jongens waren inmiddels weggelopen in de richting van de Moezeldreef. Op weg naar de school zagen agenten het drietal op de hoek van de Moezeldreef met de Marnedreef lopen. De jongens, twee van 12 en één van 13 jaar oud allen uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In overleg met de ouders zal gekeken worden of de jongens voor een Haltstraf in aanmerking komen.

Straatroof

UTRECHT Op de Vleutenseweg vond zondagmiddag een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 50-jarige vrouw uit Utrecht zat omstreeks 16.40 uur op een terras aan de Vleutenseweg. Plotseling kwam een jongen langslopen die de tas van de vrouw pakte. De jongen rende weg en sprong achterop een scooter die iets verder op gereed stond. De twee verdachten reden hierna weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.:0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Oranje Nassaulaan vond zondagmiddag een aanrijding tussen een auto en een fietsster plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Omstreeks 12.40 uur reed een 38-jarige automobiliste uit Utrecht over de Oranje Nassaulaan vanuit de richting van de Duurstedelaan. Plotseling stak een 20-jarige vrouw met haar fiets ter hoogte van de Arkelstraat de weg over. De automobiliste zag geen kans meer de fietsster te ontwijken. De 20-jarige vrouw kwam tegen de voorruit van de auto en belandde op het wegdek. Zij werd met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie kijkt nog naar de exacte toedracht van de aanrijding.