Gemeente Elburg

gebruik genomen

060709 Rotonde Heidezoom in gebruik genomen

Persbericht

Elburg, 6 juli 2009

Rotonde Heidezoom in gebruik genomen

Afgelopen week is de rotonde bij de nieuwe woonwijk "Heidezoom" op 't Harde in gebruik genomen. Genoemde rotonde sluit de nieuwe woonwijk aan op de Bovenweg en de Schietweg. De eerste fase - het bouwrijp maken - is hiermee afgerond. Wethouder Henk Wessel heeft samen met Uwoon, Omnia en Careander het startsein voor de woningbouwactiviteiten gegeven. Er is begonnen met de bouw van 52 sociale huurwoningen, 24 goedkope koopwoningen (max. EUR 170.000,- ) en de bouw van 27 zorgappartementen voor Careander. Ook AM wonen is inmiddels gestart met de verkoop van woningen in het goedkope segment.

Bij de tweede fase - woonrijp maken - zullen vooral gebakken materialen worden gebruikt, ruime speel- en groenvoorzieningen zullen niet ontbreken. De totale kosten van het bouw en woonrijp maken komen op 1,5 miljoen euro. In totaal is er bijna 4 km riolering gelegd en wordt er bijna 20.000 m2 aan straatwerk aangebracht. Verder zal er zo'n 5.500 m2 aan groenvoorzieningen worden aangelegd en zijn er 185 bomen gepland.

Kortom, op 't Harde wordt een gevarieerde woonwijk ontwikkeld, waarbij eerst en vooral gekeken wordt naar het realiseren van goedkope woningen. Een belangrijke stap voor de kern 't Harde laatst gewijzigd: 06-07-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: 060709 Rotonde Heidezoom in gebruik genomen |