Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 06-07-2009

Politie reikt aan Tilburger een huisverbod uit voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft een huisverbod uitgereikt aan een 44-jarige Tilburger die ervan wordt verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld. De man is door de politie in zijn woning in Tilburg Zuid aangehouden en in verzekering gesteld.

Even na middernacht ontvingen agenten de melding van een huiselijk geweld bij een woning in Tilburg Zuid. Agenten troffen op straat een hevig geëmotioneerde vrouw aan. Ze meldde dat ze geslagen was door haar man. Agenten zagen dat een kledingstuk kapot getrokken was. De politie heeft vervolgens in een nabij gelegen woning de 44-jarige man aangehouden. De kinderen van het stel waren eveneens in de woning aanwezig. De politie reikte, namens de gemeente een huisverbod uit.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.

De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig
vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.
De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Getuige pakt minderjarige inbreker in de kraag

TILBURG - De politie heeft gisteren, tegen het eind van de middag, in een tuin bij een woning aan de Dostalstraat een 13-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot inbraak in een woning. De jongen is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie ontving rond 17.30 uur de melding dat er ingebroken zou worden in een woning aan de Dostalstraat. Gearriveerde agenten troffen in de tuin de verdachte aan die op dat moment in bedwang gehouden werd door een 69-jarige Tilburgse getuige. De politie nam de jongen over en bracht hem naar het bureau. De getuige verklaarde gezien te hebben dat de jongen zich bij de woning verdacht gedroeg. Toen hij
poolshoogte nam bleek dat de verdachte gepoogd had in te breken. Op het moment dat hij hem wilde aanhouden, bedreigde de verdachte hem met een schroevendraaier. Het lukte de getuige, samen met een andere buurtbewoner de jongen aan te houden waarna de politie werd
gealarmeerd.

Tilburgse veelpleger bekent inbraak in woning

TILBURG - De politie heeft gisteren een 37-jarige Tilburger
aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op zaterdagavond te hebben ingebroken in een woning aan de Angelastraat. De man, die bij de politie te boek staat als veelpleger is op het bureau in verzekering gesteld.

Surveillerende agenten troffen gisteren rond 18.15 uur op de Ringbaan West de Tilburger. Agenten die hem herkenden als zijnde een bekende veelpleger raakten met hem in gesprek. Tijdens dat gesprek bekende hij de inbraak. Door het ingooien van een ruit had hij zich zaterdagavond de toegang tot de woning in de Angelastraat verschaft. Uit het pand nam hij een laptap weg.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond de klok van 10.45 uur op de Van Hogendorpstraat een 41-jarige Tilburgse automobilist
aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten controleerden de man op straat en namen van hem een indicatieve blaastest af. Daaruit bleek dat hij onder invloed verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 755 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Weerloze bejaarde vrouwen slachtoffer van overval

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van twee overvallen, die gisteren kort na elkaar gepleegd zijn in de
Friezenlaan en de Adelaarshorst. In de Friezenlaan werd een 77-jarige Tilburgse vrouw het slachtoffer en in de Adelaarshorst een 81-jarige. De 81-jarige vrouw brak daarbij haar sleutelbeen. De politie sluit niet uit dat het mogelijk om dezelfde dader gaat. Zij vraagt getuigen die mogelijk iets gezien hebben zich te melden via het algemene nummer: 0900- 8844

Even na 16.00 uur werd in de Friezenlaan het 77-jarige slachtoffer, in de lift van een appartementencomplex overvallen door een onbekende man. Hij eiste van haar geld, greep haar tas en sloeg haar in het gezicht. Tijdens de worsteling die in de liftruimte ontstond duwde de dader de vrouw tegen de grond. Het lukte de dader de tas weg te nemen. De vrouw raakte licht gewond.

Rond de klok van 17.45 uur werd de 81-jarige vrouw in haar woning aan de Adelaarshorst overvallen. De vrouw werd in huis geconfronteerd met een onbekende man, die de woning was binnen gelopen. In het pand duwde de dader de vrouw waarbij ze ten val kwam en een sleutelbeenfractuur opliep. De dader verliet het pand met een geldbedrag.

In beide gevallen spraken de slachtoffers van een getinte man van ongeveer 25 jaar die zich op een fiets verplaatste. Tijdens de zoektocht zette de politie het middel SMS-Alert in. Tot op heden is er nog geen aanhouding verricht.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 06-07-2009 10:58 | © Regio Midden en West Brabant |