Politie Drenthe

Kom bij de politie

Maandag

Provincie Drenthe, 06-07-2009

Motorrijder raakt zwaargewond

HOOGEVEEN Zondagmiddag is op de A28 ter hoogte van Hoogeveen een 20-jarige motorrijder uit Velp (GLD) ernstig gewond geraakt na een éénzijdig verkeersongeval. De motorrijder was door nog onbekende oorzaak onderuit gegaan op het klaverblad bij Hoogeveen. In de lus Emmen-Ommen werd de man bij een boom aangetroffen. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen per traumaheli overgebracht naar het UMC te Groningen. De politie verricht onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval. De motor van het slachtoffer afgesleept. (2009024305)

Viertal bekeurd bij zwembad

DALEN Zondagmiddag heeft de politie vier personen bekeurd bij een zwembad aan de Reindersdijk. Een 15-jarige jongen uit Elp, een 17-jarig meisje uit Schoonoord, een 16-jarige jongen uit Schoonoord en een 20-jarige man uit Zwiggelte waren door de bewaking van het zwembad betrapt. Ze hadden niet betaald voor een toegangsbewijs. Het viertal kreeg een bekeuring en ze mocht alsnog het toegangsbedrag betalen. (2009024325)

Politie controleert het verkeer

MEPPEL De politie heeft zondagmiddag en avond het verkeer gecontroleerd in de omgeving van de Handelsweg. Agenten schreven twee bekeuringen uit. Een automobilist reed rond met blauwe koplichten en kreeg daarvoor een bekeuring. Een automobilist reed 33 kilometer per uur te hard over de A28 ter hoogte van De Wolden. Een bekeuring werd uitgeschreven. (2009024336)

Man aangehouden voor mishandeling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in de Zilverschoonstraat een 54-jarige man uit Assen aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 46-jarige man uit Assen te hebben mishandeld. De 46-jarige man moest zich voor zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis in Assen. Een discussie tussen beide mannen was vermoedelijk de aanleiding van de mishandeling. De 54-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009024353)

Auto met caravan schaart op A28

DE WOLDEN Zondagochtend is op de A28 een auto met caravan geschaard. Een 62-jarige automobilist reed in zijn auto met daarachter een caravan over de A28 in de richting van Meppel. De man wilde twee vrachtautos inhalen en reed naar de linkerrijstrook. Op dat moment begon de caravan te slingeren. De man raakte vervolgens de controle kwijt, waarna de auto en caravan schaarde. De combinatie raakte dusdanig beschadigd, dat deze moest worden afgesleept. Niemand raakte gewond. (2009024236)

Twee gewonden door aanrijding

LINDE Zondagmiddag zijn twee gewonden gevallen door een aanrijding met een personenauto op de Linderweg. Een 85-jarige automobilist uit Ruinerwold had zijn auto geparkeerd aan de Linderweg. De man wilde wegrijden en wilde keren op de weg. De automobilist stond vervolgens in de berm en gaf veel gas. De auto schoor vooruit en de man verloor de macht over het stuur. De auto schoot de weg over en ramde een lantaarnpaal en een betonblok in de berm. Vervolgens schiet de automobilist over de weg in de richting van een hek. Op dat hek zaten een aantal personen en zij zagen de auto aankomen. De personen renden weg en de automobilist kon het hek nog ontwijken. De man raakte twee personen (45-jarige man uit Linde en een 47-jarige persoon uit Linde) en ramde vervolgens een tweede lichtmast en kwam tot stilstand in een weiland. Beide slachtoffers werden met letsel overgebracht naar het ziekenhuis (Meppel en Hoogeveen). De politie verricht onderzoek naar deze aanrijding. De automobilist raakte niet gewond. (2009024254)