AEGON
* Kredietcrisis


De Strategon University levert eerste AEGON afgestudeerde af

AEGON en NIBE-SVV hebben in samenwerking met Saxion Next een hbo-opleiding ontwikkeld die naast een naadloze aansluiting op de praktijk, direct resultaat op de werkvloer biedt. AEGON medewerker Anton de Lugt ontving op vrijdag 3 juli het eerste hbo-diploma van de Strategon University uit handen van Ron Minnee, directeur Hoger Onderwijs en Studiefinanciering (OCW).

De Strategon University (voorheen de AEGON hbo-academie) biedt hbo-opleidingen aan professionals in de financiële dienstverlening. De eerste cursisten zijn in 2003 begonnen. Anton de Lugt, Productmanager Technische Productontwikkeling en Beheer bij AEGON, behaalde een bachelor Bank en Verzekeren en ontving afgelopen vrijdag zijn diploma: "Het studiemateriaal is gebaseerd op de realiteit en dus is het veelal direct toepasbaar in je dagelijkse werk. Hierdoor komt de praktijk op een hoger niveau. Niet alleen ik, maar ook AEGON heeft daar profijt van."

"Met de vorming van de AEGON hbo-academie hebben een hogeschool en een werkgever laten zien dat ze in staat zijn om samen een opleiding te creëren. Een opleiding bovendien die én belangrijk is voor het bedrijf én zo is opgezet dat werknemers ook daadwerkelijk de stap zetten om weer te gaan leren. En dat is niet vanzelfsprekend in een land als Nederland, met een hoge werkdruk, zeker ook in de financiële sector.", aldus Ron Minée, directeur Hoger Onderwijs en Studiefinanciering (OCW), tijdens zijn toespraak afgelopen vrijdag.

René Ydema, directeur personeelszaken AEGON, is erg blij met de nieuwe opleidingsconstructie: "AEGON vindt het belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Mensen die voor hun kansen mogen gaan, zijn immers gemotiveerd het beste in zichzelf naar boven te halen. Daarom hebben wij onze professionals gevraagd deze opleidingen in samenwerking met Saxion Next en NIBE-SVV te ontwikkelen en onder te brengen. Hierdoor zijn we op lange termijn verzekerd van een op onze wensen afgestemd opleidingsaanbod".

De Strategon University is niet alleen toegankelijk voor medewerkers van AEGON. Iedere ambitieuze financiële dienstverlener kan er terecht voor een erkend hbo-diploma. Er kan gekozen worden uit vier afstudeerrichtingen:

- Pensioenspecialist

- Adviseur Employee Benefits

- Adviseur Financiële Planning

- Adviseur Zakelijke Kredietverlening
Alle opleidingen zorgen voor een naadloze en actuele aansluiting op de praktijk. Meer informatie vindt u op: www.strategonuniversity.nl