Politie Utrecht


Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 06-07-2009

Opvallend verkeersgedrag

VREELAND Door zijn opvallende verkeersgedrag viel een automobilist in de nacht van zondag 5 op maandag 6 juli door de mand. Hij bleek veel te veel te hebben gedronken.

Rond 02.35 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist met hoge snelheid door Vreeland zou rijden. De agenten gingen poolshoogte nemen, spraken met de getuige en zagen de auto van de verdachte kort daarna op De Vliet staan. Vervolgens zagen zij dat een man naar de auto liep. De agenten keerden en zagen dat de man inmiddels achter het stuur had plaatsgenomen. Zij herkenden hem aan het signalement dat de getuige van de bestuurder had gegeven. De agenten constateerden dat de jongeman met dubbele tong sprak, onvast ter been was en sterk naar alcohol rook. Aanvankelijk ontkende de verdachte, een 19-jarige jongeman uit Vreeland, de auto te hebben bestuurd, maar gaf dit later toch toe.

Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 820 ug/l, ruim negen keer het wettelijk maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Vreelander is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak

TIENHOVEN De politie hield op zondagavond 5 juli twee verdachten aan op verdenking van inbraak in een schuur.

Rond 19.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Westbroekse Binnenweg door een jongen en een man was ingebroken. Zij zouden spullen uit de schuur in een bestelbusje hebben geladen en waren weggereden. Agenten gingen ter plaatse en zagen het busje over de Westbroekse Binnenweg rijden. De bestuurder kreeg een stopteken. In het busje troffen agenten naast inbrekersgereedschap onder andere een compressor en buitenboordmotoren aan, die kennelijk uit de schuur waren gestolen. Daarop werden beide verdachten, een jongen van 16 jaar en een man van 34 jaar beiden uit Wolvega, aangehouden. De bestelbus met inhoud werd in beslag genomen. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Auto te water

VREELAND Aan het begin van de nacht van zondag 5 op maandag 6 juli raakte een automobilist te water. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 00.30 uur kreeg de politie de melding dat een auto op de Provinciale weg N201 te water was geraakt. Politie-eenheden van district Rijn & Venen en Gooi en Vechtstreek, een ambulance en de brandweer gingen ter plaatse. Agenten waren al eerste ter plaatse en zagen dat de bestuurder nog in de auto zat. Het lukte hen de bestuurder, een 23-jarige man uit Amsterdam, uit de auto te halen. Hij verklaarde de macht over het stuur te zijn verloren en vervolgens in het water te zijn beland. Het slachtoffer is per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. De auto is door een takelbedrijf op het droge getakeld en weggesleept.

Ontploffing op boot

VINKEVEEN Op zondagmiddag 5 juli vond er in een jachthaven een ontploffing op een boot plaats. De drie opvarenden sprongen over boord.

Rond 14.15 tankte een 43-jarige man uit Wilnis met zijn boot in een jachthaven aan de Groenlandskade. Bij hem aan boord bevonden zich zijn 40-jarige vrouw en hun 7-jarige zoon. Nadat de man getankt had, voer hij met de boot weg. Ineens ontstond er een explosie en brak er brand uit. Daarop sprongen alle drie de opvarenden over boord. De vrouw liep 2egraads brandwonden aan haar been op en zij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Het zoontje had verschroeid hoofdhaar, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Door meerdere passanten werd gepoogd met waterslangen de brand de blussen. Zij kregen assistentie van agenten op een politieboot, maar het lukte hen niet de brand uit te krijgen. De brand werd vervolgens door de brandweer geblust. De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak van de explosie in.

Stomdronken

MAARSSEN Een automobilist was op zondagochtend 5 juli te dronken om een ademanalyse uit te voeren.

Rond 05.35 uur reed een agent in burger over Het Bisonspoor. Hij zag dat daar een automobilist met lage snelheid al slingerend tegen de richting in reed. Halverwege het Bisonspoor stopte de automobilist en bleef over het stuur hangen. De agent liep naar de auto en hoorde dat de bestuurder de radio kennelijk op vol volume had staan. In de auto zag de agent een fles rum liggen. De bestuurder rook sterk naar alcohol. De agent legitimeerde zich en hield de automobilist, een 51-jarige man uit Maarssen, aan.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij was echter zo dronken dat het hem niet lukte een ademanalyse af te leggen. Daarom is ter bepaling van het alcoholgehalte bloed een arts bij hem afgenomen. De uitslag van de test laat enige weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.