CDA

Van Geel: Successievrije schenking van ⬠50.000,- voor woningkopende kinderen

Deze week ontving fractievoorzitter Pieter van Geel uit handen van Ferdinand Grapperhaus het rapport Goed Wonen, dat in opdracht van het CDA partijbureau is geschreven.

Dit rapport, dat voortvloeit uit een resolutie van het partijcongres, geeft een analyse van de woningmarkt in al haar aspecten. Het rapport bevat maatregelen voor de huurmarkt, de koopmarkt, ruimtelijke ordening en grondexploitatie, de rol van woningcorporaties en institutioneel beleggers, duurzaamheid en energiebesparing. âEen stevig en compleet rapportâ, aldus Van Geel. âHet beeld, dat Nederland één zelfde, grote woningmarkt kent, is onjuist, als je kijkt naar de gevolgen van krimp in bepaalde regioâs. Het rapport speelt hier op een adequate manier op in. Het is niet gefocust op het aanbod, maar heeft juist oog voor de balans tussen vraag en aanbodâ.

Als goede suggestie uit het rapport noemde Van Geel het voorstel om ouders eenmaal een bedrag tot EUR 50.000,- successievrij aan hun kinderen te kunnen laten schenken voor het kopen van een huis. âHet benadrukt en bevordert de betrokkenheid binnen het gezin. Een voorstel dat de CDA fractie op korte termijn op zal pakkenâ. Het rapport maakt onderscheid tussen maatregelen op de korte, middellange en lange termijn. Van Geel: âDat is verstandig, want niemand zit in deze tijd te wachten op onzekerhedenâ. Van Geel benadrukte het belang van vermogensopbouw door eigen woningbezit.