Gemeente Dirksland


Geen medische verklaring nodig voor Bulgarije

Momenteel gaat het gerucht dat reizigers die met de auto naar of door Bulgarije reizen, aan de grens wordt gevraagd om een medische verklaring.

Het zou gaan om een medische verklaring waarin staat dat reizigers niet lijden aan het nieuwe griepvirus. (nieuwe Influenza A/H1 N1, ook bekend als Mexicaanse griep). Het Ministerie van Gezondheid in Bulgarije heeft verklaard dat het geen beleid van de Bulgaarse overheid is om mensen aan de grens om zoân verklaring te vragen.

Om die reden verstrekt de GGD Rotterdam-Rijnmond dan ook geen medische verklaringen. Hiermee sluit de GGD zich aan bij het advies van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCI) (www.lcr.nl).

Hygiënemaatregelen op reis
Goede hygiëne kan verspreiding en besmetting van de Nieuwe Griep voorkomen. Neem tijdens uw reis daarom de volgende algemene hygiënemaatregelen in acht:

⢠Houd uw hand of zakdoek voor uw mond als u niest of hoest; ⢠Was regelmatig uw handen met water en zeep;
⢠Raak zo min mogelijk uw mond, neus of ogen aan; ⢠Gebruik papieren zakdoeken of tissues bij hoesten, niezen of snuiten en gebruik ze eenmalig. Gooi ze daarna in de vuilnisbak; ⢠Ventileer woon- en slaapruimten.

Wat moet u doen als u denkt dat u de nieuwe Influenza A (H1N1) heeft? De symptomen van het griepvirus zijn: koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, moeheid en een droge hoest. Als u vermoedt dat u Nieuwe Influenza A (H1N1) heeft, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts. Ga niet naar de praktijk toe. De huisarts zorgt er, in overleg met de GGD, voor dat er iemand bij u thuis komt voor onderzoek en medicijnen.