Gemeente Beuningen


Kinderbijschrijving paspoort vanaf juni 2012 ongeldig Vanaf 26 juni 2012 is het niet meer mogelijk om kinderen in de paspoorten van de ouder(s) of voogd bij te schrijven. Ook vervalt de geldigheid van bijschrijvingen van kinderen in het paspoort op 26 juni 2012. Alle kinderen die willen reizen moeten vanaf dat moment een eigen reisdocument hebben.

Wijziging Europese verordening
Dit is het gevolg van een wijziging van de Europese verordening, die voorschrijft waaraan reisdocumenten moeten voldoen. De Europese Raad heeft op 27 april 2009 met deze wijziging ingestemd. Het vervallen van de geldigheid van de bijschrijvingen heeft geen gevolgen voor de geldigheid van het paspoort van de ouder(s) of voogd waarin ze staan bijgeschreven.

Gratis identiteitskaart 14-jarigen vervalt
Om gezinnen financieel tegemoet te komen in de kosten voor een eigen reisdocument voor kinderen wil staatssecretaris Bijleveld vanaf 1 januari 2010 de prijs van een Nederlandse identiteitskaart voor kinderen tot en met 13 jaar verlagen tot een prijs die vergelijkbaar is met de huidige bijschrijving. Om dit te financieren wordt met ingang van 1 januari 2010 de gratis verstrekking van de identiteitskaart aan 14-jarigen afgeschaft.

Kinderen van 14 jaar, of kinderen die uiterlijk 25 februari 2010 14 jaar worden, kunnen tot en met uiterlijk 31 december 2009 een gratis identiteitskaart aanvragen. Graag uw aandacht voor de beperkte openingstijden van het gemeentehuis in de periode van Kerst en Oud en nieuw.

Reizen met een identiteitskaart
Met de Nederlandse identiteitskaart kunt u reizen binnen de Europese Unie en naar Andorra, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Turkije, IJsland, en Zwitserland.