Gemeente Kampen


* Waarschuwing voor twee drugspanden

Waarschuwing voor twee drugspanden

02 jul 2009
De gemeente heeft deze week de hoofdbewoners van twee panden in de wijk Brunnepe schriftelijk gewaarschuwd dat hun een preventieve dwangsom van 5000 euro wordt opgelegd, als de kweek van wiet met het doel deze te verhandelen nogmaals voorkomt in het pand. Als ze binnen een jaar weer de fout in gaan wordt het bedrag daadwerkelijk geïnd. Ook krijgen zij dan te horen dat bij een daarop volgende overtreding de woning voor maximaal drie maanden gesloten wordt. Blijft er sprake van kweek van wiet met verkoop daarvan als doel, dan kan de gemeente de woningen voor langere tijd - en zelfs definitief - sluiten.

De schriftelijke waarschuwing is een eerste uitwerking van het dit voorjaar door politie, burgemeester en Openbaar Ministerie ondertekend handhavingsarrangement drugs. Daarin staat aangegeven op welke manier er in Kampen wordt opgetreden tegen de handel in soft- en harddrugs.

Bij constatering van verkoop van harddrugs in een woning wordt er volgens het arrangement direct gewaarschuwd met sluiting van maximaal zes maanden. Bij constatering van de verkoop van soft- of harddrugs in bijvoorbeeld een café wordt er direct gewaarschuwd met sluiting van respectievelijk drie of zes maanden. Op termijn kunnen deze panden ook definitief gesloten worden.