Corus werkt als eerste met AVI-plus schroot

06/07/2009 13:00

Zeddevier B.V.

Met de ingebruikname van de nieuwe technologie van ReSteel zorgt schrootverwerker Heros voor ongekend zuiver AVI schroot (schroot afkomstig uit Afval Verbrandings Installatie). Deze nieuwe categorie schroot wordt AVI-plus genoemd. Corus is de eerste afnemer die met deze categorie schroot werkt. De resultaten zijn zeer positief. Met de nieuwe graad van zuiverheid is het schroot beter te gebruiken bij de staalproductie. Daarmee worden de inzetmogelijkheden van AVI schroot uitgebreid. De technologie van ReSteel zorgt voor machinale scheiding van koper uit schroot. Ze werd ontwikkeld aan de TU Delft en is uniek in de wereld.

Pieter Broersen, worksmanager bij Corus: "Om de toenemende internationale concurrentie voor te blijven, moet Corus in IJmuiden zich niet alleen kunnen meten met de top van de Europese staalbedrijven, maar ook met de beste van de wereld. In 2010 willen we tot de wereldtop behoren. Die ambitie heeft een naam: 'Best Supplier to Best Customers'. We willen kwalitatief en duurzaam groeien door het leveren van de beste producten met de beste kwaliteit voor de beste klanten, met de beste organisatie en mensen. Schoon schroot draagt zeker bij aan het realiseren van die ambitie, hierdoor wordt de kringloop gesloten. Dit opwaarts recyclen past bovendien goed bij de cradle to cradle gedachte."

Arie de Bode, directeur Heros en verantwoordelijk voor de business development: "De succesvolle toepassing van deze technologie bevestigt ons in het streven naar voordurende innovatie om zo onze klanten in staat te stellen om te excelleren. Eén van onze speerpunten daarbij is continue innoveren ten behoeve van de kwaliteit. We zijn dan ook heel tevreden over de bijdrage van de ReSteel technologie."

Pico Brand, commercieel directeur van ReSteel: "De technologie was bewezen voordat we de machines gingen bouwen. Maar natuurlijk is het spannend om te zien hoe de prognoses uitpakken in de praktijk. Ik kan zeggen dat we zeer tevreden zijn over de manier waarop de machine werkt. We voegen heel zichtbaar waarde toe aan het proces bij Heros en dat helpt Heros in hun streven naar topkwaliteit. Het is goed om te zien dat een innovatieve partij als Heros de vruchten van zijn voortrekkersrol kan plukken."

http://www.resteel.nl


Noot voor redacties