CanalDigitaal breidt HD aanbod verder uit

06/07/2009 13:26

Canal Digitaal B.V.

Hilversum - 6 juli 2009 - Na op 1 juli Eurosport HD en History HD te hebben toegevoegd aan het High Definition zenderaanbod, zal met onmiddellijke ingang ook Nederland 1 in HD te zien zijn. Nederland 1 zal bij CanalDigitaal zonder meerkosten beschikbaar zijn voor iedereen met een smartcard.

De Tour de France (NOS) vormt de aftrap voor regulier aanbod van HDTV in Nederland. De NOS zal drie weken lang alle live verslaggeving van de tour-etappes in HD-kwaliteit verzorgen.

In eerste instantie zendt de publieke omroep een beperkt aantal programma's in HD-kwaliteit uit en worden de overige programma's "opgewaardeerd". Vervolgens zal het aandeel origineel in HD geproduceerde programma's stapsgewijs toenemen.

Over de toevoeging van Nederland 2 en 3 in HD wordt in een later stadium een besluit genomen. Deze zullen nog niet vanaf de start worden doorgegeven.

Afhankelijk van de technische inrichting bij de abonnee en het abonnement zijn via CanalDigitaal en het ASTRA satellietsysteem op dit moment 12 HD zenders te ontvangen.

Nederland 1 HD, Eurosport HD , History HD, National Geographic HD, Discovery HD, Brava HDTV, MTVN HD, EEN HD, ARTE HD, Anixe HD, Luxe HD en BBC HD.

Over CanalDigitaal - http://www.canaldigitaal.nl

CanalDigitaal biedt het beste alternatief voor digitale televisie op het gebied van prijs, beeldkwaliteit en zenderaanbod. Samen met haar zusterbedrijf TV Vlaanderen vormt CanalDigitaal een van de grootste aanbieders van digitale televisie in de Benelux, met meer dan een miljoen tevreden kijkers. CanalDigitaal en TV Vlaanderen zenden uit via het ASTRA Satellietsysteem en bieden hun klanten directe toegang tot alle Nederlandse en Vlaamse publieke en commerciële omroepen, premium sport- en filmkanalen en thematische zenders. Daarnaast is er een breed aanbod aan internationale kanalen vrij via ASTRA beschikbaar. Volgens onafhankelijke onderzoeken zijn de klanten van CanalDigitaal klanten zéér tevreden over de beeldkwaliteit, programma-aanbod en helpdeskservice (Onafhankelijk onderzoek in opdracht van OPTA nov.'08).

http://www.canaldigitaal.nl

http://www.canaldigitaal.nl