Politie Midden- en West Brabant


Politieberichten district

Breda, 06-07-2009

Twee arrestaties na aanrijding met gestolen auto.

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 00.45 uur op de
Brusselstraat twee mannen, een 18-jarige Hagenaar en een 15-jarige Bredanaar, gearresteerd die verdacht worden van autodiefstal en joyriding. De arrestatie volgde na een melding dat op de Dinantstraat twee mannen waren weggelopen na een aanrijding. Zij waren kennelijk met hun auto tegen een geparkeerde auto gebotst. De auto waarin zij hadden gereden, een Subaru, bleek de nacht van vrijdag op zaterdag, te zijn gestolen bij een woninginbraak aan de Saksen Weimarlaan. Voor deze inbraak werden dezelfde nacht ook al twee arrestaties verricht.

Na de aanrijding kreeg de politie een melding dat op de Brusselstraat twee mannen met zaklampen in auto's aan het kijken waren. Het
signalement van deze twee mannen kwam overeen met dat van de personen die weggelopen waren na de aanrijding. De agenten troffen het duo aan op een bankje in de Brusselstraat. Ze zijn daar aangehouden. De 18-jarige verdachte bleek vanwege een eerdere arrestatie door de rechtercommissaris met schorsende voorwaarden in vrijheid te zijn gesteld. Het Openbaar Ministerie is hiervan in kennis gesteld. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

De recherche onderzoekt de betrokkenheid van de arrestanten met de woninginbraak aan de Saksen Weimarlan, de nacht van vrijdag op zaterdag, waarbij die auto was gestolen.

Omstreeks 04.00 uur werd de inbraak gemeld. Er werd door de melder doorgegeven dat een van de daders in een bepaald type VW was
weggereden. Agenten zagen de bedoelde auto, die nacht rijden op de Vlaanderenstraat. De bestuurder en de bijrijder, twee mannen van beiden 20 jaar uit Breda, werden aangehouden en in verzekering gesteld.

Brand in opslagruimte supermarkt

BREDA: Vannacht, de nacht van zondag op maandag, is omstreeks 02.20 uur brand uitgebroken in een opslaghok van een Albert Heijn supermarkt aan de Alexberg. De brand is geblust door de brandweer. Ook een elektriciteitskast werd door de brand beschadigd. Hierdoor viel de stroom uit in het winkelcentrum en enkele straten, waaronder een seniorencomplex. De bewoners zijn via een SMS-Alert daarvan in kennis gesteld. De politie houdt rekening met brandstichting. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Politie Etten-Leur arresteert fietsendief op heterdaad

ETTEN-LEUR: Agenten van het politieteam Etten-Leur hebben vannacht na een postactie omstreeks 00.20 uur op de Zonnestad op heterdaad een 25-jarige fietsendief uit Etten-Leur aangehouden.

De agenten observeerden vannacht de fietsenstalling op het station, Zij zagen dat een man een fiets uit het rek pakte en deze op het achterwiel zette en vervolgens probeerde het slot te forceren door de tegen de zijkant te trappen. Vervolgens gooide hij de fiets op de grond en pakte deze daarna weer op. De agenten grepen in en
arresteerden de verdachte. Er bleken twee spaken kapot te zijn, het slot van de fiets was nog intact. De verdachte verklaarde dat hij een dance feest bezocht had en inderdaad de intentie had om de fiets te stelen omdat hij geen zin had om naar huis te lopen.

Twee arrestaties voor drugsbezit tijdens dance feest

ETTEN-LEUR: Zondagmiddag is omstreeks 17.15 uur een 26-jarige man uit Heemskerk op een dance feest aan het Oderkerkpark door de beveiliging betrapt op het bezit van harddrugs. De man bleek speed en vier XTC pillen bij zich te hebben. Hij heeft een au-dagvaarding gekregen. Een half uur later volgde de arrestatie van een 23-jarige man uit Bergen op Zoom. Een bewaker zag dat deze man bij de toiletten een pilletje gaf aan een andere bezoeker en daar kennelijk geld voor ontving. De jongen bleek 22 XTC pillen bij zich te hebben. Hij ontkende een dealer te zijn. Hij verklaarde dat het een vriendendienst was geweest. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Dieven in zwembad aangehouden

BREDA: In Zwembad Wolfslaar zijn zondagmiddag twee Bredase jongens van 13 en 15 jaar aangehouden voor diefstal. Een 14-jarige jongen uit Terheijden had zijn spullen op de ligweide gelegd en was gaan zwemmen. Bij terugkomst zag hij dat zijn tas en die van een vriend was open gemaakt. In elk geval was zijn telefoon, een bos sleutels en een klein geldbedrag weggenomen. De benadeelde sprak vervolgens met enkele omstanders. Zij vertelden dat er twee jongens bij hun spullen waren gaan zitten. Vervolgens hebben zij de politie en de beveiliging gebeld en de signalementen van de daders doorgegeven. Hierop zijn twee jongens aangehouden. In een van hun tassen zaten de telefoon en de bos sleutels. De jongens ontkenden de diefstal. Zij hadden de spullen alleen in bewaring genomen voor een bekende.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-07-2009 12:55 | © Regio Midden en West Brabant |