Gemeente Dirksland


Eilandelijk inkoopbureau gemeenten Goeree-Overflakkee een feit

Na een gedegen voorbereiding kunnen de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee en het samenwerkingsverband ISGO beschikken over een gezamenlijk inkoopbureau: BIAGO. Het Bureau Inkoop en Aanbesteding Goeree-Overflakkee wordt bemenst door twee gespecialiseerde inkoopmedewerkers.

Op 30 juni vond zowel figuurlijk als letterlijk de aftrap plaats. Met een meer dan spreekwoordelijk één-tweetje schoten de twee BIAGO-medewerkers Geert van Zuilekom en Natascha van Wees een bal door een doel met de naam van het nieuwe bureau. Al in 2008 zagen de organisaties de noodzaak in van een gezamenlijk inkoopbureau.

Henk van Steeg, de gemeentesecretaris van Goedereede is als zogenaamde âlinking-pinâ het aanspreekpunt namens gemeenten en ISGO: âDe materie van inkoop en aanbesteding wordt steeds complexer. Het is goed dat de vijf organisaties de handen ineengeslagen hebben en met BIAGO over de diensten van inkoopprofessionals kunnen beschikkenâ, vindt Van Steeg.

Het BIAGO zal volgens Geert van Zuilekom (inkoopmanager) âhaar vleugels nu uitslaan over het eilandâ. Hij geeft daarmee aan dat de BIAGO-medewerkers actief de gemeenten en het ISGO gaan benaderen en ondersteunen bij inkoop- een aanbestedingsvraagstukken. âDoor gebruik te maken van een gezamenlijk inkoopbureau profiteren de vijf organisaties van schaal- en synergievoordelen bij grote aankopenâ, aldus Van Zuilekom.

BIAGO is gevestigd in het gebouw van het ISGO in Middelharnis. Het inkoopbureau wordt bekostigd door de vijf organisaties.

Â