Politie Brabant Zuid-Oost


Verkeerscontroles Politie Brabant Zuid-Oost op Google Maps

Politie Brabant Zuid-Oost, 06-07-2009 o Voor het eerst heeft het Team Verkeershandhaving van Politie Brabant Zuid-Oost op haar vernieuwde website haar belangrijkste roodlicht- en snelheidscontroles met behulp van Google Maps letterlijk op de kaart gezet. Hierdoor wordt het voor de bezoeker van deze website in een oogopslag duidelijk waar gecontroleerd wordt en waarom.

Door in te zoomen op de kaart krijg je een beeld op welke weg of traject gecontroleerd wordt. Met één klik op een van de camerapictogrammen of een rood snelheidstraject, opent zich een nieuw venster. In dit venster staat een foto van de locatie met bijvoorbeeld een snelheids- en/of roodlichtcamera, inclusief het ongevallenbeeld van het afgelopen jaar.

Met zekere regelmaat wordt de verkeerswebsite aangepast; dat geldt ook voor het overzicht van de snelheids- en roodlichtcontroles op Google Maps. Dit heeft te maken dat het verkeersongevallenbeeld kan veranderen. Verkeerscontroles worden dan verplaatst naar locaties waar het ongevallenbeeld zorgwekkender is. Concreet betekent dat flitspalen op een nieuwe locatie komen, (tijdelijk) buiten bedrijf worden gesteld of worden verwijderd.

Het is de bedoeling dat de mobiele controles dit jaar ook op Google Maps worden geplaatst.

De verkeersite is te vinden door bovenin het menu te klikken op Verkeer.