Politie Zaanstreek-waterland

Kom bij de politie

Drankrijders

Zaanstad, 06-07-2009 o Tijdens een alcoholcontrole op de N246 in Wormerveer heeft de politie zondagavond, tussen 18:30 en 21:30 uur, een 52-jarige man uit Assendelft aangehouden.

De man had ruim twee keer de alcohollimiet overschreden, hij had een alcoholgehalte van 1,25 promille. Tweehonderd bestuurders werden staande gehouden voor een blaastest.

In de nacht van zondag op maandag werd op de Rosariumlaan in Krommenie een 30-jarige Beverwijker aangehouden omdat hij met een slok op zijn auto bestuurde. De man kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

Tijdens een alcoholcontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam en de Wandelweg in Wormerveer werden zaterdagavond vijf automobilisten aangehouden.De alcoholcontrole vond plaats in verband met 'Zingen op de Zaan'. In totaal werden zo'n vierhonderd bestuurders gecontroleerd. Een 24-jarige man uit Alkmaar had het meest gedronken. Hij had twee keer zoveel drank op als wettelijk is toegestaan. Alle vijf de drankrijders kregen een proces-verbaal.

Tijdens de controles werden verder nog vier boetes uitgedeeld voor het vervoeren van een persoon in de kofferbak, het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en het zich niet kunnen legitimeren.