Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Persbericht

Datum
Amersfoort, 3 juli 2009

Finalisten beste leerbedrijf en praktijkopleider bekend

Wie wordt dit jaar het beste leerbedrijf of de beste praktijkopleider in de economisch-administratieve, de ICT-, of de orde en veiligheidsector? Jaarlijks schrijft ECABO een wedstrijd uit onder al haar sectoren. De finalisten maken tijdens de finale op 20 november in Amersfoort kans op een geldbedrag van 2.500 euro. Dit bedrag moeten zij besteden aan een maatschappelijk relevant onderwijsproject.

Beste leerbedrijven
De jury vindt dat de volgende drie leerbedrijven, op alfabetische volgorde, het meest innovatieve opleidingsbeleid hebben, dat aankomend talent aantrekt en stimuleert:
· Europeesche verzekeringen, gevestigd in Amsterdam
· Zorggroep Pantein Service Bedrijf, gevestigd in Boxmeer
· IT-bedrijf Teleperformance Technical Help, gevestigd in Maastricht

In totaal waren zestig bedrijven genomineerd.

Beste praktijkopleiders
De jury oordeelde dat onder de dertig inzendingen van beste praktijkopleider er drie uitsprongen. Dat zijn in alfabetische volgorde:

· Orry Balk van Prime-Ops Automastisering, gevestigd in Nieuwegein
· Theo Huiberts van de Koninklijke Marine, gevestigd in Den Helder
· Gerard Verwoolde van SSC-ICT Hogeschool Utrecht, gevestigd in Utrecht

Oordeel jury
De jury was te spreken over de kwaliteit en de verscheidenheid van de inzendingen. Bedrijven in alle mogelijke sectoren en van uiteenlopende omvang hebben oog voor het opleiden van hun medewerkers van de toekomst, zo komt duidelijk naar voren. Op de werkvloer lopen betrokken praktijkopleiders die hun kennis vol enthousiasme overdragen aan mbo-leerlingen. Leren in de praktijk krijgt ook steeds meer nadruk in het beroepsonderwijs, en veel leerbedrijven nemen hun aandeel in de opleiding zeer serieus. De finalisten onderscheiden zich omdat ze prima opleiders zijn die leerlingen veel mogelijkheden en ondersteuning bieden. Hun contacten met de scholen zijn vaak hecht. Ze staan altijd open voor bijvoorbeeld gastlessen of bedrijfsbezoeken en denken volop mee over het onderwijs.

Beste leerbedrijf van Nederland
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Colo, vereniging van kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven, organiseren jaarlijks de verkiezing voor het beste leerbedrijf van het jaar. Aan deze verkiezing doen alle kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven mee. De winnaar van ECABO's verkiezing wordt voorgedragen aan Colo om mee te dingen naar deze prijs.


Noot voor de redactie