Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Achterhoek 6 juli 2009

Gaanderen - Verdachten inbraak aangehouden        

In de nacht van zondag op maandag 6 juli heeft de politie twee mensen aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een supermarkt aan de Hoofdstraat in Gaanderen.


De politie ontving rond 02:50 uur een melding over de inbraak. Ter plekke bleek een ruit vernield en een hoeveelheid rookwaren weggenomen. Een getuige heeft na de inbraak twee mensen weg zien lopen en voorzag de politie van een signalement van beide. Op basis hiervan zijn om 03:45 uur een 21-jarige man uit Zutphen en een 42-jarige vrouw uit 's Heerenberg aangehouden op de Vulcaanstraat in Gaanderen. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Winterswijk - Inbraak in bloemenzaak           

In de nacht van zondag op maandag 6 juli is er ingebroken in een bloemenzaak aan de Morsestraat in Winterswijk. Er is een geldbedrag weggenomen.


Men is binnengekomen door een raam te forceren. De inbraak is vermoedelijk rond 02:00 uur gepleegd. De politie stelt een onderzoek in en roept mensen die mogelijk iets gezien hebben van de inbraak op om te bellen met de politie via 0900-8844.