IJssellandziekenhuis

6 July 2009

IJsselland Ziekenhuis ontvangt opnieuw Vaatkeurmerk

Het IJsselland Ziekenhuis heeft opnieuw het Vaatkeurmerk ontvangen van De Hart&Vaatgroep. Dit betekent dat het ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitscriteria voor goede vaatzorg vanuit patiëntenperspectief.

Doel van het toekennen van het vaatkeurmerk is het informeren van patiënten, verwijzers en zorgverzekeraars over het zorgaanbod in de ziekenhuizen. Op Opens external link in current window www.hartenvaatgroep.nl kunnen patiënten en verwijzers zien welke ziekenhuizen het keurmerk hebben en welke vaatbehandelingen zij doen en hoe vaak. Tevens is informatie te vinden over de kwaliteit van de vaatbehandelingen in verschillende ziekenhuizen. Patiënten kunnen zo beter beslissen waar zij geholpen willen worden. Het IJsselland Ziekenhuis voldoet net zoals vorig jaar aan de gestelde kwaliteitscriteria. Voor huisartsen kan het keurmerk een extra reden zijn om patiënten door te verwijzen naar het IJsselland.

In het IJsselland werken drie gecertificeerde vaatchirurgen en een geregistreerd interventieradioloog. Er is een reguliere multidisciplinaire patiëntenbespreking tussen verschillende specialisten en het IJsselland biedt een breed behandelaanbod. Eerder dit jaar hebben de vaatchirurgen van het IJsselland Ziekenhuis en het Sint Franciscus Gasthuis een regionaal dienstrooster opgezet voor acute vaatchirurgische pathologie. Beide ziekenhuizen kunnen hierdoor zeven dagen per week 24 uur opvang en behandeling bieden voor de behandeling van acute vaatproblemen.