Gemeente Helmond


Maak Helmond 1,3 miljoen euro rijker!

Vindt u ook dat het EHAD-terrein moet worden opgeknapt? Stem dan op deze locatie vóór maandag 6 juli 12.00 uur en maak Helmond 1,3 miljoen rijker!

Het voormalige EHAD-terrein is door de provincie Noord-Brabant genomineerd als één van de locaties die volledig op kosten van de provincie kan worden opgeknapt. Gedeputeerde Paul Rüpp heeft tijdens de Dag van de Brabantse Ruimte in totaal 21 Brabantse locaties bekend gemaakt die daarvoor in aanmerking kunnen komen.

Stemmen kan via de website www.mijnmooibrabant.nl. Het stemmen verloopt via sms-verificatie, om fraude te voorkomen. Dit houdt in dat u bij het uitbrengen van uw stem ook uw mobiele nummer moet ingeven. Daarna krijgt u een sms met een unieke toegangscode die u moet ingeven om uw stem geldig te maken. Stemmen kan tot 6 juli, 12.00 uur.

Gedeputeerde Rüpp maakt op 9 juli de zes winnende locaties bekend. Die locaties worden nog vóór begin 2011 door de provincie daadwerkelijk opgeknapt. De uitverkiezing van Brabants lelijkste plek is onderdeel van het project Mijn Mooi Brabant, gericht op het tegengaan van verrommelde locaties.

Voor 2011 opgeknapt

Aan de 68 gemeenten is gevraagd een verrommelde locatie aan te melden bij de provincie. Er zijn 52 locaties ingediend. Om genomineerd te worden, moest de locatie vóór 2011 daadwerkelijk en zichtbaar zijn op te knappen. Verder mogen de totale kosten per project niet meer bedragen dan 1,5 miljoen euro, moet de eigenaar van de locatie bekend zijn met het aanmelden van de locatie en ook aantoonbaar hebben gemaakt voor 100% zijn/haar medewerking te verlenen. Daarnaast is getoetst op financiële- en juridische risicos.

De provincie stelt in totaal 7 miljoen euro beschikbaar voor het opknappen van de locaties.

Wethouder Frans Stienen (met pet) in actie voor het EHAD-terrein.